Mainos

Kreikan pääministeri Papademos varoittaa parlamenttia katastrofista

Kreikan pääministeri Lukas Papademos varoittaa maan parlamenttia taloudellisesta ja yhteiskunnallisesta katastrofista, jos parlamentti ei hyväksy säästötoimia istunnossaan tänään. Säästötoimet ovat ehtoja Kreikan uuden lainapaketin myöntämiselle.

Papademos sanoi televisiopuheessaan, että Kreikka joutuu syvään lamaan, jos se ei pysty maksamaan velkojaan. Maa tarvitsee EU:n ja kansainvälisen valuuttarahaston myöntämän 130 miljardin euron tukipaketin viimeistään maaliskuun lopussa selvitäkseen valtavista veloistaan.

Hän varoitti, että vararikosta seuraisi hallitsematon taloudellinen kaaos.

– Maa vajoaisi syvään lamaan, epävakauteen, työttömyyteen ja kurjuuteen. Ennemmin tai myöhemmin se pakottaisi Kreikan myös eroamaan eurosta, Papademos sanoi.

Papademos myös varoitti, että lisäsäästöjen torjuminen ja apupaketin hylkääminen voivat aiheuttaa maassa pulaa esimerkiksi polttoaineesta ja lääkkeistä.

Kreikan hallituspuolueet ovat päässeet jo sopuun leikkauksista kuluneella viikolla. Säästöjä on kuitenkin vastustettu mielenosoituksissa ja kaksi päivää kestäneessä yleislakossa.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.