Kreikan mellakat levisivät Rodokselle ja Kreetalle

Mellakointi Kreikassa jatkuu. Levottomuuksia on ollut Ateenan lisäksi ainakin Rodoksella, Kreetalla, Pireuksessa ja maan pohjoisosan kaupungeissa.

Mellakointi alkoi, kun 15-vuotias nuorukainen sai surmansa poliisin luodeista lauantaina. Nuoret olivat ennen ampumista kivittäneet poliisiautoa. Kymmeniä ihmisiä on loukkaantunut mielenosoituksissa.

Poliisit ovat käyttäneet kyynelkaasua ja patukoita mellakoiden hajottamiseen. Maan pääministeri Kostas Karamalis vakuutti televisiossa, että hallitus aikoo lopettaa mellakat.

Kreikan opetusministerin mukaan maan kaikki oppilaitokset pysyvät huomenna suljettuna ampumavälikohtauksen ja mellakoiden takia.

Mielenosoitusten ehdittiin uutisoida laantuneen aamulla, mutta nyt Ateenaan on suunnitteilla jälleen uusia mielenosoituksia täksi illaksi.

Professorit puolestaan aikovat aloittaa kolme päivää kestävän ulosmarssin tukeakseen protestoijia. Myös sosialistit vaativat konservatiivihallituksen vaihtamista.

Saksassa vallattiin Kreikan konsulaatti

Saksan pääkaupungissa Berliinissä noin 15 mielenosoittajaa on vallannut Kreikan konsulaatin.

Konsulaatin mukaan valtaus on sujunut rauhallisesti, mutta rakennuksen ympärille on määrätty 130 poliisia. Mielenosoittajat ovat ottaneet alas konsulaatin katolla liehuneen Kreikan lipun ja ripustaneet tilalle lipun, jossa Kreikka julistetaan murhaajavaltioksi.

Myös Lontoossa poliisit ovat puuttuneet mellakointiin. Siellä noin neljäkymmentä nuorta mielenosoittajaa oli kokoontunut kylttien kanssa muun muassa polttamaan Kreikan lippua.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat