Mainos

Kreikan maastopaloissa kuollut jo yli 60 ihmistä

Rajut maastopalot uhkaavat yhä historiallisia kohteita, vaikka Olympian alue säästyi.

Kreikan maastopaloissa on kuollut jo 63 ihmistä. Satoja taloja on palanut, ja tuhannet ihmiset ovat paenneet liekkejä kouluihin, hotelleihin ja terveyskeskuksiin.

Kreikkaan virtaa kansainvälistä apua. Alueelle on lähetetty muun muassa sammutuslentokoneita, muuta kalustoa ja palomiehiä.

Suomen Kreikan-suurlähettilään Ole Norrbackin mukaan myös Suomi tarjoaa Kreikalle apua, vaikka varsinaista sammutuskalustoa ei maahan lähetetäkään.

- Mikään maa ei pysty yksin hoitamaan tällaista katastrofia, vaan tarvitaan apua ulkomailta. Suomi on tarjonnut muuta kapasiteettia, koska meillä ei ole lentokoneita, mutta toistaiseksi viranomaiset täällä ovat sanoneet, että juuri lentokoneet ovat tehokkain tapa taistella tulipaloja vastaan, Norrback sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Historiallinen Olympian alue on saatu pelastettua tulelta, mutta palot uhkaavat yhä Kreikan muita antiikin kohteita.

Kreikan viranomaiset ovat tarjonneet huomattavia palkkioita tiedoista, jotka johtavat tuhopolttajien kiinni saamiseen. Poliisi on jo pidättänyt kymmenen ihmistä epäiltynä palojen sytyttämisestä joko tahallaan tai huolimattomuuttaan.

Palojen sytyttämisestä on epäilty muun muassa rakennuttajia, joiden tavoitteena on muuntaa koskemattomia metsäalueita rakentamiseen soveltuvaksi. Rakentaminen on Kreikassa kiellettyä metsämaiksi julistetuilla alueilla.

Kyseessä on yksi maailman tuhoisimmasta maastopalojen sarjasta 150 vuoteen. Liekit ovat tuhonneet kolmen päivän aikana arviolta noin 70 000 hehtaaria maata, mikä vastaa noin Suomen pääkaupunkiseudun maapinta-alan kokoista aluetta.

(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.