Mainos

Kreikan maastopaloissa kuollut jo 15

Peloponnesoksen niemimaan metsäpalot eivät tiettävästi ole vaatineet suomalaisuhreja, mutta uhrien joukossa on kaksi ranskalaista. Uhrien henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa, kerrotaan ulkoministeriöstä.

Kreikassa ainakin 15 ihmistä on saanut surmansa kahdessa rajussa maastopalossa Peloponnesoksen eteläosassa. Kuusi ihmistä kuoli lähellä Aeropolisin kaupunkia ja yhdeksän Zakharon kaupungin tuntumassa.

Zakharon kaupunginjohtaja Pantazis Chronopoulos kuvaili palon leviämistä "hämmästyttävän nopeaksi".

Metsäpalot eivät tiettävästi ole vaatineet suomalaisuhreja, mutta uhrien joukossa on kaksi ranskalaista. Uhrien henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa, kerrotaan ulkoministeriöstä.

- Suomalaiset matkatoimistot eivät tee Aeropolisin tai Zakharon seudulle ryhmämatkoja. Alueella on lähinnä paikallista asutusta, kertoi ulkoministeriön tiedottaja Marja-Leena Kultanen.

Ympäri Kreikkaa on syttynyt viime aikoina kymmeniä maastopaloja, joista kaksi uhkasi tänään koteja rannikolla Ateenan lähellä. Paloja ovat sytyttäneet kovat helteet ja kuivuus, mutta myös tuhopolttajat. Pelkästään eilen ja tänään paloja syttyi 170.

Italian eteläosassa maastopaloja

Italiassa puolestaan useita satoja ihmisiä evakuoitiin maastopalojen uhkaamilta alueilta maan eteläosassa. Poliisi kuulusteli tänään neljää ihmistä, joita epäillään palojen sytyttämisestä.

Uutistoimisto Ansan mukaan palot uhkaavat levitä useaan kylään Calabrian maakunnassa. Paikallisesta hotellista evakuoitiin tänään satakunta asiakasta.

Palokunnat kamppailivat maastopalojen kanssa myös Messinan alueella Sisiliassa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.