Mainos

Kreikan lisätoimien tarve ratkeaa ensi kuussa

Kreikan täytyy ryhtyä maaliskuun puolivälissä lisätoimiin budjettivajeensa leikkaamiseksi, jos pykimykset maan budjettivajeen pinentämiseksi näyttävät epäonnistuvan, euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi myöhään eilen illalla Brysselissä.

Kreikan tavoitteena on leikata lähes 13 prosentin budjettivajettaan neljällä prosenttiyksiköllä tämän vuoden aikana. Jos tätä tavoitetta ei kuukauden päästä näytetä saavutettavan, Kreikan pitää lisätä menoleikkauksiaan ja kiristää verotustaan.

Junckerin mukaan Kreikan on syytä korottaa arvonlisäveroaan sekä kiristää ylellisyystuotteiden, yksityisautojen ja energian verotusta, jos neljän prosenttiyksikön leikkaustavoite näyttää jäävän haaveeksi.

Budjettivajeen leikkaaminen on osoittautunut Kreikan hallitukselle perin haasteelliseksi, sillä leikkaustoimet ovat nostattaneet maassa suuren lakkoaallon.

- Kreikka on lupautunut ottamaan kaikki tarvittavat askeleet neljän prosentin leikkaustavoitteen saavuttamiseksi, talouskomissaari Olli Rehn sanoi pitkäksi venähtäneen kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Kreikan taloustilanne nousi euroryhmän maiden kokouksen pääaiheeksi maanantaina. Maan mittavat talousvaikeudet ovat painaneet euron kurssin laskuun viime viikkoina.

(MTV3 - STT)

Markkinat yrittävät kaataa euron Kreikan talouskriisin varjolla, arvioi Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen. (Huomenta Suomi 16.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.