Mainos

Kreikassa varoitetaan voimakkaista jälkijäristyksistä

Kreikan pohjoisrannikkoa vavisuttanut maanjäristys ei ole ilmeisesti aiheuttanut suurempia aineellisia vahinkoja.

Voimakkuudeltaan 6.4 magnitudia ollut järistys iski Egeanmerellä sijaitsevalle Limnosin saarelle. Sen kerrotaan tuntuneen Turkissa ja Bulgariassa saakka.

Kreikan viranomaisten mukaan järistyksen jälkeen on havaittu vain vähäisiä vahinkoja joissakin kauppa- ja asuinrakennuksissa kahdella saarella. Lisäksi yksi turisti loukkaantui lievästi, kun osa lentokentän katosta romahti.

- Järistys kesti hyvin pitkään ja oli todella voimakas. Emme ole saaneet vielä muodostettua täyttä kuvaa mahdollisista vahingoista, sanoi Limnosin pormestari Antonis Chatzidiamantis tv-kanavalle.

- Maanjäristys oli voimakas - kaapit, juomalasit ja kahvikupit rikkoutuivat, kuvaili paikallinen vanhus tapahtunutta radiokanavan haastattelussa.

Myös osissa läntistä Turkkia ihmisten kerrotaan juosseen paniikissa ulos rakennuksista. Maanjäristys ravisutti muun muassa Istanbulia, rannikkokaupunki Izmiriä ja turistikohde Antalyaa, mutta mahdollisista vahingoista ei ole toistaiseksi tietoa.

Kreikkalaiset seismologit kuvailivat tämän päiväistä järistystä ”vakavaksi”. He varoittivat myös jälkijäristyksistä, jotka voivat olla voimakkuudeltaan yli 5 magnitudiasteikolla.

- Tässä on tietenkin syytä huoleen. Voimme helpostikin saada jälkijäristyksiä, joiden voimakkuus voi olla 5, 5,5 tai 6 magnitudiasteikolla, siesmologi Costas Papazachos totesi Ant1 TV -kanavalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.