Mainos

Kreikan bussikaappaaja surmasi itsensä

Bussin eilen kaapannut kreikkalainen mies on surmannut itsensä. Hän heittäytyi poliisin päämajan seitsemännen kerroksen ikkunasta Ateenan keskustassa.

Kaappaaja oli määrä kuljettaa syyttäjänvirastoon Pireuksen satamakaupunkiin syytettäväksi kahdesta murhasta ja japanilaisia turisteja kuljettaneen bussin kaappauksesta. Pistoolilla ja haulikolla aseistautunut mies, Christos Kendiras, kaappasi eilen kymmeniä japanilaisia turisteja kuljettaneen linja-auton Epidavrosin muinaiskaupungin lähellä.

Kendiras piti enimmäkseen iäkkäitä japanilaisia vankeinaan lähes yhdeksän tuntia ennen kuin antautui television keskusteluohjelman vetäjälle ja kymmenen minuuttia myöhemmin poliisille. Kaappaaja uhkasi eräässä vaiheessa surmata panttivankinsa, ellei poliisi lopeta takaa-ajoa. Poliisi neuvotteli miehen kanssa puhelimitse. Japanin hallitus perusti kriisiryhmän kaappauksen vuoksi.

Perheriita laukaisi

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan mies oli aiemmin riidellyt perheensä kanssa ja ampunut anoppinsa ja myöhemmin myös erään ystävänsä kotikaupungissaan Galatasissa Peloponnesoksen niemimaalla.

Tämän jälkeen hän poistui autollaan, sytytti sen tuleen ja onnistui kaappaamaan paikalle pysähtyneen linja-auton. Kaappari määräsi linja-auton aluksi ajamaan pääkaupunkiin Ateenaan. Auto joutui kuitenkin kääntymään takaisin lähelle Korintin kaupunkia pystytetyltä poliisin tiesululta.

Mies ampui kertaalleen myös linja-autoa seuraavia poliiseja, mutta kukaan ei ilmeisesti haavoittunut. Kaappari vihjasi matkapuhelimen välityksellä kreikkalaiselle tv-asemalla ampuvansa itsensä, jos on poliisi yrittää pidättää hänet.

Linja-autossa oli 33 japanilaista turistia sekä heidän kreikkalainen kuljettajansa ja matkanjohtajansa. Miehen on kerrottu aiemmin riidelleen useaan otteeseen lähisukulaistensa kanssa. Lisäksi hänellä on ollut mielenterveysongelmia.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.