Mainos

Kreikan apupaketille ei heru ymmärrystä

Nettikirjoittelijoilta ei riitä ymmärrystä Kreikan apupaketille. Eri yhteisöissä ja uutissivuilla kirjoittelevat lukijat ovat ymmällään siitä, että rahaa pannaan ulkomaille, vaikka Suomessakin olisi paljon tukea tarvitsevia.

Kirjoittajien viha kohdistuu myös Euroopan Unioniin ja siihen, että Kreikka on otettu Unionin jäseneksi. Monet kommentoijat kyseenalaistavat myös Suomen jäsenyyden ja varsinkin liittymisen rahaliittoon.

Suomen osuus Kreikan apupaketista uhkaa nousta 1,5 miljardiin euroon seuraavan kolmen vuoden aikana. Kreikka on luvannut vastineeksi sitoutua tiukkaan säästökuuriin. Kuurin toteuttaminen on nostattanut lakkojen ja mielenosoitusten aallon. Kreikassa kansalaiset pelkäävät palkkojen alenemista, eläkeläiset ovat huolissaan jopa nälkäkuolemasta.

Suomessa pääministeri Matti Vanhanen muistuttaa, ettei kyseessä ole tuki Kreikalle, vaan korollinen laina. Silti esimerkiksi MTV:n uutisten kommentointipalstalla ei kovin montaa myönteistä viestiä ole. Suomen työttömyys, eläkeläiset ja sairaat huolestuttavat monia kirjoittajia:

– Täällä Suomessa laitetaan tehtaita kiinni, ja työttömiä tulee lisää. Niitä ei tueta millään lailla. Reumasairaala suljettiin, eikä reumapotilaista huolehdita kunnolla. Sitten Kreikkaan lähetetään rahaa niin kuin rikkaat konsanaan.

Myös Unioni saa osansa nettikirjoittelijoiden tuohtumuksesta. Moni kyseenalaistaa Suomen EU-jäsenyyden ja lopulta koko EU:n.

– Ensin kaatuu Kreikka, sitten Espanja ja koko muu EU. Ainoa, joka hyötyy on Kiina ja muut rikkaat kehitysmaat, jotka ostavat pankit ja muut rahalaitokset halvalla.

– Kreikka ulos rahaliitosta ja heti. Uskomattoman käsittämätöntä, että me korttimme hyvin pelanneet varakkaat pohjoismaat joudumme aina maksumieheksi, kun etelän pellet hoitavat itsensä ennätysajassa vararikkoon ja vaikeuksiin miljardilainoista huolimatta.

MTV:n Facebook-sivustolla pohditaan, mitä tapahtuu sitten, jos Kreikka ei syystä tai toisesta pysty maksamaan lainoja takaisin EU-maille.

– Tuleeko sitten domino-efekti, ja muut maat joutuvat itsekin vaikeuksiin ja konkurssiin?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.