Mainos

Kreikan apupäätös selkeyttää EU:n sääntöjä

EU-maiden sopu Kreikan auttamisesta on yhtä paljon poliittinen kuin taloudellinen päätös. Ulkopoliittisen instituutin johtajan Teija Tiilikaisen mukaan tehty päätös maan auttamisesta on tässä vaiheessa lähinnä viesti markkinoille.

– Tämä on varajärjestelmä, joka otetaan käyttöön, jos Kreikka ei muuten selviä. Tämä ei ole sellainen yksiselitteinen tuki, jota Kreikka joskus ehkä toivoi. Sellainen voisi johtaa siihen, että vaikeuksiin ajauduttaessa oletettaisiin muiden auttavan automaattisesti, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Tiilikainen sanoo.

Tiilikaisen mukaan Euroopan yhteinen rahapolitiikka mutta erilliset talouspolitiikat voivat johtaa siihen, että syntyy niin sanottuja vapaamatkustajia. Kreikkaakin on syytetty holtittomasta taloudenpidosta ja jopa valehtelusta.

– Uskon, että nyt kuitenkin Ranskan johdolla alkaa keskustelu talouspolitiikan yhteishallinnosta ja koordinoinnin vahvistamisesta.

Tiilikaisen mukaan Kreikan apupäätös selkeyttää EU:n sääntöjä: mikä on muiden euromaiden vastuu näissä tilanteissa ja millä ehdoilla. Nyt vastuu on Kreikan, mutta jos maa ei pärjää, muut maat tulevat apuun.

Katso Ulkopoliittisen instituutin johtajan Teija Tiilikaisen haastattelu (Huomenta Suomi 26.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.