Mainos

Kranaatti osui Yhdysvaltain suurlähetystöön Liberiassa

Kranaatti on osunut Yhdysvaltain suurlähetystöön Liberiassa. Taistelut yltyivät yhä pääkaupungissa.

Yhdysvaltain suurlähetystön alueelle Liberian pääkaupungissa Monroviassa on osunut kranaatinheittimen kranaatti, sotilaslähteet kertoivat. Räjähdyksessä haavoittui ilmeisesti kolme ihmistä, joista yksi oli Yhdysvaltain kansalainen. Isku tapahtui 41 Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkojen sotilaan saapuessa lähetystön alueelle. Armeijan edustajan mukaan kranaatti osui suurlähetystön varastoon.


Kranaatti oli ilmeisesti osa laajempaa keskitystä, jossa silminnäkijöiden mukaan ainakin 20 kranaattia osui suurlähetystön ja läheisen hotellin välissä olevaan rakennukseen. Iskussa kuoli kolme ihmistä ja useita haavoittui.

Liberiassa toimivien amerikkalaisjoukkojen komentaja Terrence Dudley on varoittanut, että lähetystön alueelle lentää ajoittain harha-ammuksia. Dudley korosti ennen viimeisimmän kranaatin räjähtämistä, että joukot ovat tarpeen suurlähetystön suojaamiseksi, vaikkei se olekaan ollut hyökkäysten kohteena.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja vaati tänään osapuolia lopettamaan väkivaltaisuudet välittömästi.

Taistelu loppuun asti

Liberian kiistellyn presidentin Charles Taylorin joukot ovat vannoneet taistelevansa loppuun asti. Yhteenotot hallituksen joukkojen ja LURD-kapinallisten välillä jatkuivat tänään maan pääkaupungin Monrovian esikaupungeissa, vaikka järjestön johtajat olivat aiemmin ilmoittaneet kieltäneensä joukkojaan etenemästä kaupungin alueelle.

Hallituksen joukot työnsivät kapinalliset keskustaan johtavilta kahdelta sillalta, silminnäkijät ja pakenevat asukkaat kertoivat. Kyseessä on kolmas kerta kahden viime kuukauden aikana, kun LURD-kapinalliset ovat tunkeutuneet kaupungin keskustan tuntumaan.

Kesäkuussa tehdyissä hyökkäyksissä kuoli arviolta 500 ihmistä ja tuhansia haavoittui. Silminnäkijöiden mukaan LURD-kapinallisten viimeisimmässä hyökkäyksessä on iltaan mennessä kuollut ainakin 50 ihmistä.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan yhteenotoissa on myös haavoittunut ainakin 80 siviiliä. Järjestö kertoi torstaina uudelleen käynnistyneiden taisteluiden vaikeuttavan merkittävästi haavoittuneiden hoitoon saattamista.

YK kertoi tänään vetävänsä viimeisetkin seitsemän avustustyöntekijäänsä Monroviasta. YK:n henkilöstö oli palannut vain muutamaa viikkoa aikaisemmin jatkamaan humanitaarisen avun kanavoimista tarvitseville.

Nigeria on ilmoittanut olevansa valmis lähettämään lähes 800 miehen vahvuisen etujoukon rauhanturvaajia sisällissodan repimään Liberiaan, kunhan monikansallinen operaatio saa vihreää valoa Länsi-Afrikan ECOWAS-järjestöltä, sotilaslähteet kertoivat.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Huomenta Suomi 21.07.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.