Mainos

Kranaatti-isku tappoi Sri Lankassa

Roomalaiskatolisessa kirkossa Sri Lankan pohjoisosassa myöhään eilisiltana tapahtuneessa tulituksessa kuoli 38 ihmistä ja 56 haavoittui.

Maan puolustusministeriön tiedottajan Sunil Thennakoonin mukaan tamilitiikerit avasivat tulen Madhun 1600-luvulla rakennettua kirkkoa kohden, kun hallituksen joukot ottivat alueen uudelleen haltuunsa.

Kirkon isän mukaan surmansa sai heti 33 ihmistä, joista 13 oli lapsia. Viisi ihmistä kuoli sairaalassa. Laukaistuista kranaateista yksi osui kappeliin ja kaksi muualle kirkkorakennukseen. Kirkon työntekijät vahvistivat tiedot, joiden mukaan tamilitaistelijat olivat vallanneet Madhun torstaina.

Kaksi ihmistä sai surmansa aiemmin eilen käydyissä taisteluissa. Tamilitiikerit eivät ole kommentoineet tapahtunutta. Kansainvälinen Punainen Risti oli vain vähän aikaa sitten vedonnut taisteleviin osapuoliin, jotta ne säästäisivät ne 1500 siviiliä, jotka ovat etsineet suojaa kirkon rakennuksista.

Punaisen Ristin tiedottajan Harsha Gunawardenan mukaan surmansa saaneet siviilit kuolivat tamilitiikereiden ja hallituksen joukkojen välisessä tulituksessa, mutta hän ei tiennyt kumpi osapuoli ampui ihmiset kirkossa.

Madhun kirkon edustalla on tunnettu patsas, jota ovat arvostaneet paitsi kristityt myös muiden uskontojen edustajat tässä lähinnä buddhalaisessa maassa. Patsaalla uskotaan olevan parantavia voimia.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.