Mainos

Krakkerit: Sony massiivisen tietomurron kohteena

Ryhmä nettihyökkääjiä sanoo varastaneensa SonyPictures.com -sivustolta miljoona salasanaa, sähköpostiosoitetta ja muuta käyttäjätietoa.

Lulz Security -nimellä itseään kutsuva ryhmä ilmoitti tietomurrosta Twitterissä. Sony on kertonut tutkivansa, pitävätkö väitteet uusimmasta tietomurrosta paikkansa.

Krakkerit ovat jo ehtineet julkaista osan käyttäjätiedoista internetissä. Ryhmä kertoi kuitenkin, ettei sillä ole resursseja käydä läpi ja tuoda julki kaikkea haltuunsa saamaansa tietoa.

Useita verkkoiskuja Sonya vastaan

Japanilainen elektroniikkajätti Sony on joutunut viime viikkoina useiden verkkohyökkäysten kohteeksi.

Huhtikuussa krakkerit tekivät maailman suurimman tietomurron, kun he veivät Sonyn Playstation-verkkopalvelusta yli sadan miljoonan konsolipelaajan henkilötiedot. Tuolloin myös noin 330 000 suomalaisen henkilötiedot päätyivät verkkorikollisten käsiin. Sony raivostutti asiakkaita pitämällä tietomurron omana tietonaan yli viikon.

Businessweek-lehden mukaan aiemman murron taustalla oli Sonyn nostama oikeusjuttu arvostettua krakkeria George Hotzia vastaan. Hotz oli murtanut Playstationin koodit ja asentanut konsolille itse tehtyjä pelejä. Hotz oli myös julkaissut netissä ohjeet siitä, miten saman voisi tehdä.

Sonyn käytös oli poikkeavaa, sillä muut isot tietotekniikkayhtiöt yleensä palkkaavat parhaat krakkerit testaamaan tietoturvaansa sen sijaan, että vaatisivat näiltä korvauksia.

Sonyn toiminnasta ärsyyntynyt hakkeriryhmä Anonymoys päättikin kostaa murtautumalla Sonyn palvelimille ja varastamalla sieltä käyttäjätietoja.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.