Mainos

Krakkerit kiristivät lunnaita tietoturvayhtiöltä

Krakkereiden kerrotaan kiristäneen 50 000 dollarin lunnaita tietoturvayhtiö Symantecin ohjelmistojen lähdekoodista. Symantecin mukaan yhtiö osallistui tilanteessa peiteoperaatioon yhdessä viranomaisten kanssa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters teknologiasivuillaan.

Symantecin mukaan krakkereiden viestintä tapahtui itse asiassa poliisiviranomaisten kanssa, eikä suinkaan yhtiön. Viranomaiset olivat esiintyneet sähköposteissa Symantecin työntekijänä. Symantecin mukaan krakkerit eivät saaneet rahaa.

Symantec on myöntänyt, että Lords of Dharmaraja -ryhmään kuuluneella krakkerilla on ollut hallussaan yhtiön lähdekoodia. Lähdekoodi oli varastettu tietovuodon yhteydessä vuonna 2006.

Krakkeri kulkee nimimerkillä YamaToug. Hän on julkistanut käydyn kirjeenvaihdon. Keskusteluissa YamaTougille tarjotaan 50 000 dollaria, jotta hänen ryhmänsä olisi kertonut julkisesti, että koko lähdekoodin varkaus oli ollut valetta.

Krakkerin mukaan hän ei milloinkaan aikonut ottaa rahaa.

- Huijasimme Symantecia tarjoamaan meille lahjusta, jotta voisimme nöyryyttää heitä, kertoo YamaTough Reutersille.

Lähdekoodi on ohjelmistoyhtiöiden arvokkainta omaisuutta. Symantecin mukaan vanhasta koodista ei ole enää vaaraa asiakkaille.

Tietoturvamurto tuli julki tammikuussa, jolloin Symantec pyysi asiakkaitaan poistamaan väliaikaisesti pcAnywhere ohjelmansa. Nyt tämäkin ohjelma on jälleen tuoreimpien päivitysten jälkeen turvallinen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.