Mainos

Krakkerit hyötyvät pelottelemalla Facebook-sovelluksella

Facebookin käyttäjät ovat saaneet toisiltaan varoituksia huhutusta haittaohjelmasta, jonka kerrotaan vakoilevan käyttäjien toimia Facebookissa.

Käyttäjille kerrotaan varoituksessa Facebookin hidastumisesta viime aikoina. Syyksi kerrotaan "Unnamed" -sovellus. Viestissä väitetään että kyseessä on vakoiluohjelma, joka tulisi poistaa.

Graham Cluley tietoturvayhtiö Sophoksesta kertoo kuitenkin, että sovelluksen väitetystä haitallisuudesta ei ole mitään todisteita. Cluleyn mukaan sovelluksen ainoa vika piilee vain sen erikoisessa "unnamed" -nimessä. Facebookin mukaan kyseinen sovellus kuuluu ohjelman profiiliosioon.

Luonnollisesti uutiset ns. "vaarallisesta" sovelluksesta leviävät nopeammin kuin rauhoittavat neuvot, Cluley toteaa. Tämän jälkeen tietoturvansa puolesta pelkäävät käyttäjät alkavat etsiä netistä tietoa kyseisestä sovelluksesta.

Ja tässä vaiheessa krakkerit astuvat kuvioihin: Krakkerit ovat nimittäin luoneet sivustoja, joissa on avainsanoja "unnamed" -nimellä. Onneton käyttäjä saattaa tietoa hakiessaan joutua tällaiselle haitalliselle sivulle. Käyttäjälle tarjotaan väärennettyä anti-virus -ohjelmaa, jolla vain huijataan rahaa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebookin sovelluksella pelotellaan käyttäjiä turhaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.