Mainos

Krakkeri kaatoi Ruotsin hallituksen nettisivut

Perjantaina Pirate Bay -sivuston sulkemisesta suivaantunut krakkeri teki vastaiskun kaatamalla Ruotsin poliisin verkkosivut. Myös viimeöinen hallituksen nettisivujen sulkeutuminen on osoittautunut krakkerien aiheuttamaksi.

Ruotsin hallituksen nettisivut kaatuivat viime yönä. Päivän aikana on selvinnyt, että sivut kaadettiin tahallisesti kuormittamalla niitä niin paljon, ettei kapasiteetti enää riittänyt.

Valtiopäivien kanslian tietohallintopäällikön Hanna Brogrenin mukaan sivuille rekisteröidään normaalisti eniten käyntejä silloin, kun valtion uusi budjettiesitys tulee verkkoon.

Viime yönä liikennettä oli kolme kertaa tämä määrä, mitä serverit eivät kestäneet. Brogrenin mukaan asia annetaan Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon tutkittavaksi.

Vika havaittiin puoliltaöin, jolloin sitä alettiin paikallistaa. Sivut saatiin uudelleen toimimaan kahdeksan aikoihin aamulla.

Perjantaina 17-vuotias krakkeri kaatoi Ruotsin poliisin verkkosivut. Hän kertoi Aftonbladet-lehdelle teon olleen kosto siitä, että poliisi sulki aiemmin tällä viikolla Pirate Bayn, joka on yksi maailman tunnetuimmista tiedostojen seurantapalvelimista. Sittemmin Pirate Bay on jo avattu uudestaan.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.