Mainos

Köyliönjärven jäällä kiitää tänä talvena 100 mummopotkuria – MTV selvitti, mistä talven erikoisimmassa kuntoilulajissa on kyse

6:47

MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola kävi testaamassa, mistä Köyliönjärven lähistöllä asuvien uusimmassa liikuntaharrastuksessa on kysymys.

Köyliönjärvi tunnetaan historiallisesta Lallin ja Piispan kohtaamisesta järven jäällä. Jäinen Köyliönjärvi on nyt kuitenkin hyvin erilaisten tapahtumien keskiössä, kun paikallinen kyläyhdistys ja kunta ovat järjestäneet paikalliselle järvelle 15 kilometriä pitkän jääradan sekä 100 potkukelkkaa, joita kyläläiset voivat halutessaan käyttää järven jäällä potkukelkkailemiseen.

– Matalan liikkumisen kynnys ja tarpeeksi potkukelkkoja ovat tuoneet järven jäälle kansanvaelluksen, luonnehtii Kari Hietala, joka on ollut idean isä ja toimii Ristolan kyläyhdistyksessä.

Paikallisten mukaan jäärata perustettiin viisi vuotta sitten ja sen jälkeen radalla on käynyt arviolta jo lähes 100 000 henkilöä, joista kaukaisimmat ovat saapuneet Australiasta ja Ghanasta saakka.

– Kari tämän aikoinaan aloitti, mutta sittemmin hän on saanut tähän kumppaneita. Kunta on mukana tukemassa jääradan rahoitusta ja hoitamassa käytännönjärjestelyjä, Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää luonnehtii.

Tulevaisuudensuunnitelmia jääradallekin on suunniteltu.

– Ehkä jonkinlaista pientä kisanpoikasta, Mäenpää paljastaa MTV:lle.

Millaista meno oli Köyliönjärven jäällä? Katso lisää Huomenta Suomen uutisklipistä! 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.