Mainos

Köyhyyspaketti esillä keskustan kesäkokouksessa

Tänään Seinäjoella alkaneessa kokouksessaan keskustan eduskuntaryhmä pohtii, voitaisiinko köyhyyttä helpottaa esimerkiksi eläkkeiden indeksitasoa muuttamalla.

Keskustan eduskuntaryhmä pohtii keinoja pelkän kansaneläkkeen varassa elävien toimeentulon kohentamiseksi tänään Seinäjoella alkaneessa kesäkokouksessaan. Kysymykseen saattaisi tulla esimerkiksi eläkkeiden pohjana olevan indeksin muuttaminen.

Keskustan hallituskumppani SDP on pitänyt esillä asumismenojen seitsemän prosentin omavastuun poistamista toimeentulotuesta. Ensi vuoden budjettiin tulevan niin sanotun köyhyyspaketin sisällöstä ja suuruudesta päätetään keskiviikkona alkavassa budjettiriihessä.

Keskustan eduskuntaryhmä käy vielä keskustelua pääministeri Matti Vanhasen ja valtiovarainministeri Antti Kalliomäen perjantaina sopimasta tiepaketista. Ratkaisua arvosteli tänään kokouksen alla erityisesti kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen.Hänen mukaansa kyseessä on pelisääntörikkomus, kun yhteisesti valmistellusta ja sovitusta hankelistasta on poikettu. Pekkarinen piti kuitenkin selvänä, ettei Vanhasen ja Kalliomäen esitystä voida ryhmässä muuttaa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli toivoi, että ratkaisu sitoo koko ryhmää.

- Siinä se on ja pulinat pois, totesi Kalli.

Pääministeri ja keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen torjui poliittisessa katsauksessaan kokoomuksen ehdokkaan Sauli Niinistön näkemyksiä eurooppalaisen sotilasliiton tarpeellisuudesta. Vanhanen painotti, että EU:n perustuslakisopimukseen otetuissa turvatakuissa on kysymys vain poliittisesta velvollisuudesta.

- En kannata eurooppalaisen sotilasliiton haikailua eikä Suomen pidä ryhtyä siinä unilukkariksi Euroopalle, Vanhanen kuittasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.