Mainos

Köyhyys pakottaa suomalaisia tinkimään ruoasta

THL:n tutkimuksen mukaan köyhyys pakottaa suomalaisia tinkimään ruoasta, lääkkeistä tai lääkärikäynneistä. Lisäksi moni on pelännyt ruoan loppuvan ennen kuin saa rahaa uuden ostamiseen.

Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus (ATH) osoittaa, että ruoan loppumista on pelännyt useampi kuin joka kymmenes suomalaisista.

– Käytännössä siis lähes puoli miljoonaa suomalaista on pelännyt ruoan loppumista. Suomessa on edelleen köyhyyttä, joka näkyy arjessa, tiivistää THL:n tutkija Jukka Murto.

Ruoasta, lääkkeistä tai lääkärikäynneistä ovat joutuneet tinkimään varsinkin 20-54-vuotiaat - tutkimuksen mukaan reilu neljännes heistä. Tinkimiseltä eivät kuitenkaan säästy tätä vanhemmatkaan ikäryhmät.

Kaiken kaikkiaan ATH-tutkimus osoittaa huomattavia eroja sosioekonomisten ryhmien välillä suomalaisten hyvinvoinnissa, työkyvyssä, terveydentilassa ja niihin keskeisesti vaikuttavissa tekijöissä. Tutkimuksen mukaan korkeasti koulutetut, ylemmissä toimihenkilöammateissa toimivat hyvätuloiset ovat terveempiä ja kokevat elämänlaatunsa paremmaksi kuin matalasti koulutetut pienituloiset ja työntekijäammateissa toimivat.

Tutkimuksen tuoreimmat tulokset ovat keväältä 2013.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja