Mainos

Köyhyys nakertaa joulunviettoa

Joululahjoja kuusen alla. LEHTIKUVA

Joulun aika on hankalaa etenkin vähävaraisissa lapsiperheissä. Suomessa virallisen köyhyysrajan alapuolelle jää jo yli 13 prosenttia väestöstä.

Joukkoon mahtuu työttömien, opiskelijoiden ja eläkeläisten ohella myös yrittäjiä ja palkansaajia. Jo neljä prosenttia työssäkäyvistä tienaa alle tuhat euroa kuussa.

Työttömien tuvan korttiringissä Kokkolassa tunnelma on kohdillaan, vaikka kuukausi sitten loppunut EU:n ruoka-apu kirveltääkin avunjakajien mieltä.

- Jatkuvasti tulee soittoja siitä, onko mitään ruokaa tarjolla tai että onko meillä mitään jaettavaa. Erityisen vaikea tilanne on lapsiperheissä ja yksinhuoltajilla, valittelee Kokkolan Työttömät ry:n puheenjohtaja Olavi Vakkuri.

Köyhyydestä ja sen mittareista kiistellään edelleen, mutta työttömillä on selvä käsitys siitä, kuka Suomessa on tänään kaikkein köyhin.

- Köyhimpiin kuluvat peruspäivärahalla olevat ihmiset, joista osa on saanut jopa karensseja. Heidän pitäisi selvitä kuukaudessa alle 300 eurolla, sanoo Vakkuri.

Tänään järjestetty ilmainen työttömien jouluruokailu sai liikkeelle myös kolmen lapsen isän Pasi Paajasen.

- Vähävaraisuus kirvelee erityisesti jouluna, kun mietitään joululahjoja. Lasten joululahjatoiveet ovat tänä päivänä nousseet aika korkealle, Paajanen pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.