Mainos

Köyhien linnanjuhla keräsi satoja osallistujia Helsingissä

Höyryävät ruokapadat, liehuvat Suomen liput ja hieno tunnelma loivat hyvää mieltä köyhien linnanjuhlassa Hakaniemen torilla Helsingissä. Veikko Hurstin järjestämä itsenäisyyspäivän juhla vähäosaisille keräsi satoja osallistujia.

-Täällä on mahtava itsenäisyyspäivän juhlatunnelma. Jaamme ruokia, leipää, leivonnaisia ja lahjoituksena saatuja vaatteita. Torilla on iso kota, jossa palaa nuotio. Kyllä nämä osallistujat ovat onnellisia, kun heille järjestetään tällainen itsenäisyyspäivän juhla, vähäosaisten auttaja Hursti kuvailee. Hakanimen torin tapahtumaan kuului tärkeänä osana juhlajumalanpalvelus. Juhlatunnelmaa nostivat myös isänmaalliset sävelet, sillä Laupeuden sisarten kuoro kajautti kuulijoille muun muassa Maamme-laulun. Hursti piti juhlassa myös itsenäisyyspäivän puheen.

-Muistutin siitä, millainen tilanne meillä olisi, jos Suomi ei olisi saanut itsenäisyyttä. Suomi sai lopulta itsenäisyyden kovien taisteluiden ja rukousten kautta.

-Tilanne on sama myös tänä päivänä. Jos kansa nöyrtyy näin hädän, rikollisuuden, alkoholin ja huumeiden keskellä, Suomi voi saada vielä kukoistavan ajan. Se ei kuitenkaan tule tällaisella meiningillä, Hursti muistutti. Hurstin kokemusten mukaan henkinen ja varsinkin hengellinen hätä on nykypäivänä valtavaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.