Mainos

Köyhien lapsiperheiden lahjakeräys innostaa Turun seudulla

Joulun alla järjestetään runsaasti erilaisia keräyskampanjoita. Perinteisten keräysten rinnalle on kehitetty uusia tapoja tuoda jouluiloa vähäosaisille perheille.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on järjestänyt tänä vuonna Lahja lapselle -keräyksen, jossa tavalliset ihmiset voivat lahjoittaa vähävaraisille perheille lasten itse toivomia lahjoja.

Lahja saa maksaa 10 eurosta 50 euroon. Lahja toimitetaan läheiseen seurakuntaan, josta se jatkaa matkaa oikeaan osoitteeseen.

Turkulainen Matleena Engblom ilmoittautui mukaan keräykseen. Seurakunnasta ilmoitettiin lahjan saajan ikä, sukupuoli ja lahjatoive.

- Oli toivottu barbia, jolla on hevonen. Tiedän vain, että toivomuksen takana oli 12-vuotias tyttö, kertoo Engblom.

Lahja lapselle -keräyksen idea lähti liikkeelle silminnähden kasvaneesta lapsiperheiden taloudellisesta hädästä. Taustalla on työttömyyttä, lomautuksia ja yksinhuoltajien määrän kasvua, kertoo diakoni Mia Virtanen Kaarinan seurakunnasta.

Tähän mennessä lahjatoiveista on toteutettu jo satakunta. Toiveet on koottu vähävaraisten perheiden 1-16-vuotiailta lapsilta.

- Pienemmät toivovat leluja ja legoja. Isommat lapset puolestaan toivovat kännyköitä ja esimerkiksi lahjakortteja, joilla voisi ostaa vaatteita, kertoo Virtanen.

Katso Merita Seppälän juttu Turusta (Seitsemän uutiset 5.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.