Mainos

Köyhät ritarit: Paistettua kuhaa ja fenkoli-pinaattirisotto

Nicolas Thieulon loihti ruokapöytään paistettua kuhaa ja fenkoli-pinaattirisottoa. Hurmaa viikonloppuvieraat tällä reseptillä!

Fenkoli-pinaattirisotto

  • 1 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
  • 1 fenkoli
  • 2 salottisipulia
  • 250 g risottoriisiä
  • 2–3 dl valkoviiniä
  • vedellä laimennettua kanalientä
  • suolaa
  • pippuria
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • kourallinen raastettua parmesaania
  • sitruunamehua (Limmi)

Hienonna fenkoli ja sipuli. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Pehmennä öljyssä fenkoli ja salottisipuli. Sekoita riisi ja viini joukkoon. Kun viini alkaa imeytyä, lisää vähitellen siihen kanalientä joukkoon.

Alussa voit kaataa nestettä sen verran että riisi peittyy, sen jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Muista sekoittaa puulusikalla koko ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun riisi alkaa olla melkein al dente, lisää pinaatti joukkoon. Muista edelleen sekoittaa koko ajan. Kun pinaatti on pehmennyt, lisää parmesaaniraaste ja nosta kattila liedeltä. Sekoita hyvin, mausta risotto sitruunamehulla ja tarkista maku. tarjoile heti.

Paistettua kuhaa

  • 800 g kuhafileitä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kuivaa kalan nahkapuoli talouspaperilla. Ota kaksi paistinpannua ja päällystä toisen pohja foliolla. Lämmitä toista paistinpannua todella kuumaksi ja lisää pannulle oliiviöljy.

Asettele kuhafileet nahkapuoli alaspäin ja nosta folioon kääritty pannu kalojen päälle, näin saadaan kaloista täydellisen tasaisia. Paista kunnes kala on lähes kypsä. Ota pannu pois liedeltä, käännä kala pannulla pariksi sekunniksi ja tarjoile heti risoton kera.

Resepti: Nicolas Thieulon

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.