Köyhät ritarit: Katkarapu-riisipaperirullat ja seesamidippi

Köyhien ritareiden ensimmäisessä jaksossa nähtiin, kuinka Henri Alén kokkasi katkarapu-riisipaperirullia ja seesamidippiä. Kopioi herkullinen resepti omaan keittiöösi!

  • 8 arkkia riisipaperia
  • 200 g isoja katkarapuja
  • pala kurkkua
  • pala retikkaa
  • 1 porkkana
  • tuoretta korianteria
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 lime
  • 2 rkl riisi-viinietikkaa
  • 1 rkl miriniä
  • 2 rkl soijakastiketta (Kikkoman)
  • Seesamidippi:
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 2 tl hienosokeria
  • 1 pieni pala chiliä
  • 1 rkl dashia
  • 0,5 dl vettä

Katkarapurullat: Kuori ja suikaloi kurkku, retikka sekä porkkana. Sekoita mirin, etikka, soija ja inkivääri keskenään. Lisää hienonnettu korianteri sekä limen mehu.

Sekoita vihannessuikaleet sekä valutetut katkaravut kastikkeen joukkoon. Sekoita. Liota riisipapereita kylmässä vedessä kunnes ne notkistuvat. Valuta ylimääräinen vesi pois riisipaperilta ja aseta ne työlaudalle. Lusikoi täytettä riisipaperille ja kääri tiukaksi rullaksi.

Seesamidippi: Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kaikki aineet kattilassa ja keitä hiljaa poristen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi seesaminsiemenet. Jäähdytä ja tarjoile riisipaperirullien kera.

Lue myös:

    Uusimmat