Mainos

Kovat tuulet myöhästyttivät Tallinnan laivoja

Kovat tuulet sekoittivat tänään Tallinnan laivojen liikennöintiä.

Laivat joutuivat palaamaan normaalin talven reitille eli kiertämään Porkkalan luotsiaseman kautta, mikä aiheuttaa paateille pari tuntia lisää matka-aikaa.

Leutoina talvina laivoille on Helsingin ja Tallinnan välille murrettu nopeampi reitti, joka kulkee Helsingin kasuunin kautta Harmajalle. Tämä väylä on kuitenkin tuulien liikuttelemien jäälauttojen armoilla, ja siten nyt on päädytty pidempään, mutta suojaisampaan reittiin.

Kyse ei ole mistään radikaalista muutoksesta, vaan paluusta tavallisen "jääkauden" reitille, joka murretaan saariston suojassa Porkkalan luotsiaseman ohi. Jäänmurtajat katsoivat viisaammaksi ajaa saariston kautta siksi, että saaret pitävät jäälautat paikallaan eivätkä tuulet pääse niitä niin herkästi liikuttelemaan.

Näin väylä saadaan pysymään kauemmin ajettavassa kunnossa. Jos tuulet tyyntyvät ja ilmat muutenkin muuttuvat suotuisimmiksi, laivat saattavat hyvinkin palata nopeammalle Helsingin kasuunin reitille, kerrottiin Helsingin Satamasta illalla.

Meloodia yöpyi Helsingissä


Tallinnasta Helsinkiin tulleet alukset myöhästelivät tänä iltana keskimäärin pari tuntia. Esimerkiksi Tallinkin Meloodia saapunee Helsinkiin vasta kello 23:n aikaan, kun aikataulun mukainen saapumisaika olisi ollut kello 20.15.

Eckerö Linen Nordlandia puolestaan lipuu Helsingin Länsisatamaan puolenyön maissa eli kaksi ja puoli tuntia aikataulustaan jäljessä. Tallinkin Romantika sen sijaan pääsi helpommalla kun se oli tullessaan kello 18.30 myöhässä "vain" puolitoista tuntia. Myös alusten lähtöaikoihin Tallinnaan tuli tänäänmuutoksia. Romantikan piti lähteä matkalle kello 18.45, mutta tästä myöhästyttiin toista tuntia.

Myöhästyneenä Helsinkiin tullut Meloodia puolestaan jää tiistai-iltana yöksi Helsinkiin, kun sen aikataulun mukaan olisi pitänyt lähteä Tallinnaan kello 21.15. Ruotsin laivojen liikennöintiin tuuli- ja jääolot eivät juurikaan vaikuttaneet, koska ne suurina aluksina pystyvät itsekin murtamaan jäätä, Helsingin Satamasta kerrottiin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.