Mainos

Kovassa vauhdissa ei laskettelukypäräkään suojaa

Vaikka hiihtolomien aikana on kuollut jo kaksi ihmistä rinneturmissa, rinneturvallisuus on viime vuosina parantunut ja turvavarusteiden käyttö on lisääntynyt, jopa aikuisilla.

– Kypärä löytyy nyt käytännössä kaikilta lapsilta, ja aikuisetkin alkavat jo enenevässä määrässä niitä käyttää, Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti sanoo.

Kypärä ei kuitenkaan suoraa, jos laskija kaatuu suoraan naamalleen. Lippa ja ratalaskijoiden käyttämät leukasuojat eivät myöskään välttämättä tuo ratkaisua asiaan.

- Lippa tai leukasuoja, joka tulee kasvojen eteen, on kaksipiippuinen juttu: kaatuessa lippa tai joku muu suojatanko kasvojen edessä voi olla niskalle kova - se tavallaan tuuppaa pään taaksepäin.

- Silloin kun vauhti on todella kova, niin ei siinä oikein valitettavasti siitä kypärästäkään apua enää ole.

Laskettelija on menehtynyt Iso-Syötteellä saamiinsa vammoihin. 16-vuotias poika kaatui rinteessä naamalleen ja kuoli vammoihinsa sairaalassa viime yönä.

Onnettomuuden syy ei ole vielä tarkkaan tiedossa.

Larilahti kuitenkin toivoo, että kukaan ei koskaan vetäisi täysillä enimmäistä laskua rinteestä, vaan laskisi rauhassa koelaskun - varsinkin kun lasketaan parkeissa, streeteissä ja hyppyreissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.