Mainos

Kovaotteisia lipuntarkastajia Etelä-Afrikassa

Viisitoista ihmistä menehtyi eteläafrikkalaisella juna-asemalla tapahtuneessa rynnäkössä tänä aamuna, kun tarkastajat peräsivät junan matkustajilta matkalippuja.

Tarkastus tehtiin ruuhka-aikaan aamulla. Tarkastajilla oli käytössään sähköiskuja antavat, karjan ohjailuun tarkoitetut kepit. Keppien avulla tarkastajat yrittivät estää liputtomia matkustajia poistumasta junasta, jossa matkusti tuhansia Johannesburgiin töihin meneviä nk. townshipeissä asuvia mustia.

Uhreista 13 kuoli Johannesburgista koilliseen olevalla Tembisan asemalla ja kaksi menehtyi myöhemmin sairaalassa. Sairaalalähteiden mukaan 12 ihmistä oli kriittisessä kunnossa.
-Nähtävästi kyseessä oli matkustajien ja lipuntarkastajien välinen väärinkäsitys, junaliikenteestä huolehtivan Metro Rail -yhtiön johtaja Michael Khumalo sanoi tapahtumapaikalla tehdyssä radiohaastattelussa. Hän kertoi valtion omistaman Metro Railin palkanneen yksityisen vartiointiyhtiön tarkastamaan matkustajien liput.

Kohtalokkaan rynnäkön jälkeen vihaiset nuoret polttivat lipunmyyntikojun, heittelivät poliisia ja paikalla olleita toimittajia kivillä. Erään radioaseman mukaan poliisi ampui myös kyynelkaasua nuorten päälle. Tembisan sairaalasta kerrottiin, että rynnäkössä loukkaantuneilla oli sähköiskun jälkiä, haavoja, mustelmia ja sisäisiä vammoja. Sairaalassa oli keskiviikkona hoidettavana kaikkiaan 50 loukkaantunutta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.