Mainos

Kovan linjan serbit saivat takaisin tv-asemansa

Bosnian kovan linjan serbit ilmoittivat tänään saaneensa jälleen haltuunsa kiistellyn tv-aseman luvattuaan hillitä rauhansopimuksen vastaista kampanjaansa television lähetyksissä. Bjiljinan kaupungin lähistöllä sijaitsevaa asemaa viime yön vartioineet Nato-sotilaat luovuttivat sen aamupäivällä serbipoliiseille.

Sodanaikaista serbijohtoa kannattavat kovan linjan serbit pääsivät sovitteluratkaisuun kansainvälisten välittäjien kanssa lähetysajan myöntämisestä myös rauhansopimuksen puolestapuhujille. Mm. rauhansopimuksen siviilipuolesta vastaava Carlos Westendorp saa esitellä rauhansopimusta puolen tunnin ajan parhaimpaan katseluaikaan.

Bosnian serbien valtataistelussa oli määrä käydä uusi kierros huomenna, jolloin Plavsicin ja Palessa valtaa pitävien kovalinjalaisten edustajan Momcilo Krajisnikin oli määrä tavata. Yllättävästä tapaamisesta kertoi Krajisnik, mutta myöhemmin Plavsicin kansliasta kerrottiin, ettei presidentti aio tavata Krajisnikia.

Sen sijaan Westendorpin ja Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin on määrä keskustella huomenna Bosnian serbitasavaltaa repivästä valtataistelusta.

Serbien jäljiltä löytyi jälleen uusi joukkohauta

Bosniasta on jälleen löydetty suuri joukkohauta. Bosnian viranomaisten mukaan kyseessä on joukkomurha, johon serbit tiettävästi syyllistyivät ajaessaan muslimeja pois Bihacin läheisistä kylistä.

Haudasta arvioidaan löytyvän ainakin 300 ihmisen ruumit. Ruumiiden ylöskaivaminen on vaikeaa, sillä ne on haudattu syvään luolastoon.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.