Kovalainen syytti itseään - "Onko vanhuus tullut?"

Heikki Kovalainen myönsi tehneensä virheitä Lotus-auton ratissa Brasilian GP:ssä.

Kovalainen oli 11. lähtöruudussa, mutta putosi heti ensimetreillä monta sijaa taaksepäin. Maaliin hän ajoi 14:ntenä.

- Taas oli ongelmia liikkeellelähdön kanssa oikein huolella. Ei taaskaan tuntunut, että olisi ollut auton kanssa sen kummemmin ongelmia, mutta vauhti ei ollut kovin kummoista. En tiedä, olisiko tämä ollut liian iso homma hanskattavaksi. Arvioinko tämän väärin? Kovalainen kyseli itseltään MTV Sportin haastattelussa.

32-vuotias Kovalainen hyppäsi Lotuksen rattiin lähes vuoden kilpailutauolta. Tuloksena oli kaksi 14. sijaa.

- En osaa tässä kohtaa sanoa, missä muussa vika voisi olla kuin miehessä. Olisiko ollut liian rajua hypätä tähän kerrasta ja yrittää vetää kovaa. Tulee sellaisia virheitä, starteissa varsinkin, mitä ei ennen ole tullut. Se on vähän rutiinin puutetta, Kovalainen kertaili.

Kovalainen ei pystynyt taistelemaan kärkisijoista, vaikka Lotus-auton vauhdin olisi pitänyt riittää siihen.

- Ei se tuntunut paljon kummemmalta kuin Caterhamilla. Autoja tuli ohi. En oikein missään kohtaa päässyt kunnolla hyökkäämään. Eihän se kovin kummoista ollut se kilvanajaminen. En osaa sanoa tässä vaiheessa, mistä se johtuu. Onko vaan vanhuus tullut näin aikaisin vai onko rutiini vain niin kaukana? Mistä se johtuu, että tulee tuollaisia virheitä eikä oikein missään kohtaa pääse vauhtiin? Autoa ei voi syyttää. Kyllä tuolla autoilla pitäisi paremmin vetää, Kovalainen myönsi rehellisesti.

Kovalainen myöntää, ettei Lotus-keikka ollut hyvä työnäyte ensi kautta varten. Hän on neuvotellut Caterhamin kanssa kisakuskin pestistä.

- Eiväthän nuo mitään maailman parhaita näyttöjä olleet. Itsekin tiesin, että tässä on vähän riskiä, jos ei onnistu, mutten ajatellut, että olisi näin vaikeata. Ajattelin, että pystyisin kuitenkin ajamaan hyvällä autolla kohtuu sijoituksia, vaikkei ihan olisi kaikessa terässäkään, mutta jos ei ole ihan hereillä eikä kaikki toimi, niin tippuu kyllä tosi nopeasti siitä jonon hännille. Ei sille voi mitään tässä kohtaa kuin ihmetellä, että meni vähän huonosti.

Kovalainen toisteli lausetta "Jos joku vielä huolii" F1-uransa jatkosta puhuttaessa. Caterhamin omistaja Tony Fernandes on nyt avainasemassa Heikin uran jatkon kannalta.

- Fernandes saattaa minulle illalla soittaa ja sanoa, että oletko varma, että meinaat vielä ajaa ensi vuonna? Pitää katsoa, onko autossa jotain. Olisiko sieltä jotain löydettävissä, mutta todennäköisesti ei, Heikki myönsi tilanteensa, mutta sanoi kuitenkin hakevansa yhä jatkoa ajouralleen.

Lue myös:

    Uusimmat