Kovalainen Räikkösen paikkaamisesta: Liian iso haaste

Heikki Kovalainen myöntää, että piti Kimi Räikkösen paikkaamista pienempänä haasteena kuin se lopulta oli. Kaksi kilpailua Lotuksen puikoissa tuotti kaksi 14:ttä sijaa.

Hän sai sekä Austinissa että Brasiliassa kehnot startit, eikä pystynyt taistelemaan pistesijoista. Austinissa oli lisäksi teknisiä ongelmia.

– Oli pettymys, etten saanut yhtään pistettä tallille. Ajattelin, että vaikkei kaikki menisikään täydellisesti, saisin pisteitä (Brasiliassa), Kovalainen sanoi Autosportin haastattelussa.

Kovalainen oli ajanut edellisen kerran kilpaa lähes vuotta aiemmin. Hän ajoi Caterhamilla perjantaiharjoituksia tällä kaudella, mutta kisatuntumaa ei ollut.

– Virheiden määrä oli isompi kuin odotin ja minun on myönnettävä, että tämä oli ehkä liian iso haaste ja minä aliarvioin sen, hän jatkoi.

Kovalaista harmitti se, että vaikka hän ei ollut ruosteessa vauhdissa, pitkä tauko kisoista näkyi kilvanajossa. Hän koki olevansa molempina kisapäivinä valmis ja oli varma, että pystyy parantamaan sijoitustaan lähdöstä. Molemmissa kisoissa sijoitus kuitenkin heikkeni heti avauskierroksella.

– Molemmat sunnuntait olivat aika katastrofaalisia. Minun täytynee myöntää, että minulla oli ehkä hieman rutiinin puutetta. Ajoittain saavuttamani vauhti oli silti erittäin rohkaisevaa, on vain pettymys, että virheet sunnuntaisin maksoivat minulle paljon, Kovalainen sanoo.

– En pidä siitä, kun asiat eivät onnistu, mutta tämä osoittaa vain kuinka kova sarja F1 on.

Kovalainen ei usko, että epäonnistuminen Lotuksella haittaisi hänen sopimusneuvotteluitaan Caterham-tallin kanssa. Hän ei lähtenyt näyttämään Lotus-pestillään mitään.

– En usko, että tällä on mitään vaikutusta. Olen aika luottavainen, mutta kun ei ole sopimusta, ei voi koskaan tietää, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat