Kovalainen haastoi Kobayashin loppuun asti – "Taistelutahto ratkaisi"

F1-talli Caterham julkaisi tänään tulevan kauden kuskikaksikkonsa. Suomen Heikki Kovalainen jäi nuolemaan näppejään, kun Japanin Kamui Kobayashi ja Ruotsin Marcus Ericsson nappasivat vapaat kuljettajan paikat.

Caterhamin omistaja Tony Fernandes oli lähellä ottaa Kovalaisen mukaan ensi kaudelle, mutta lopulta päätös kääntyi Kobayashin puoleen.

- Uskomme, että Kamui tuo mukanaan uutta kipinää. Se on jotain mitä ei voi mitata. Hän saa muut ajattelemaan, että meillä on nyt taistelija, joka menee radalle ja tekee kaikkensa tallin eteen, Fernandes korosti.

Kobayashin värväämiselle on tietysti myös kaupallisia perusteita. Vaikka japanilainen maksaa tallille ajamisesta miljoona dollaria, suurin hyöty tulee mahdollisten uusien aasialaisten sponsorien muodossa. Silti Fernandes korostaa Kobayashin luonnetta.

- Hänen silmissään on jotain. Hän on nälkäinen. Ja haluan, että jokainen henkilö tallissamme on nälkäinen.

Viimeksi F1:ssä vuonna 2012 Sauberilla kisannut Kobayashi tunnetaan radalla rohkeista ohitusyrityksistään. Tämä on hyvin Fernandesin tiedossa.

- Jotkut kisat saattavat olla katastrofeja, mutta mieluummin kuolen yrittäessäni kuin jättäisin kokonaan yrittämättä, Fernandes päätti.

Lue myös:

    Uusimmat