Mainos

Kovaa pakkasta eteläänkin – jopa -20 astetta

Talvi pamahtaa tällä viikolla etelään asti paitsi lumipyrynä myös pakkasina.

Suomeen virtaa nyt Siperiasta erittäin kylmää, arktista ilmaa. Sää kylmenee viikon mittaan pohjoisesta alkaen. Itä-Lapissa pakkaslukemat ovat jo tänään 20 asteen tienoilla, ensi yönä voi olla alimmillaan -30 astetta.

Maan etelä- ja keskiosaan kylmä ilma pääsee vasta loppuviikolla lumipyryn jälkeen. Lumisateita tulee ajoittain keskiviikosta lauantaille. Keskiviikon jälkeen ollaan jo koko maassa pakkasen puolella ja pakkanen kiristyy viikonloppua kohden.

– Selkeällä säällä lämpötilat voivat laskea koko maassa öisin yli 20 asteen pakkaslukemiin. Päivisin pakkasta on selkeällä säällä 10-20 astetta, jos tuulet ovat heikkoja eivätkä puhalla mereltä, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Kireimmillään pakkanen tulee olemaan selkeällä säällä aamulla ennen auringonnousua. Jos sää on pilvistä tai tuuli puhaltaa mereltä, pakkaslukemat jäävät päivisin vajaaseen kymmeneen asteeseen.

Tämän hetken ennusteen mukaan erityisesti sunnuntai ja maanantai olisivat kylmiä päiviä.

– Pilvisyyttä on vaikea ennustaa, mutta selkeällä ja heikkotuulisella säällä pakkanen voi olla kireää. Joulukuun alku näyttää nyt selvästi keskimääräistä kylmemmältä, sanoo Aleksi Jokela.

Keskimäärin päivälämpötilat ovat tähän aikaan etelässä nollan tienoilla, maan keskiosassa muutamassa pakkasasteessa ja pohjoisessa 5-8 pakkasasteessa.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sateen olomuodon ennustava sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä tie- ja merisäätiedot.

(MTV3)

Katso videolta pakkasennuste tälle viikolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.