Mainos

Kova tuuli riepotteli Perun turmakonetta

Turmakoneen kaksi mustaa laatikkoa on löydetty ja ne lähetetään Yhdysvaltoihin tutkittaviksi.

Perun viranomaiset ovat alkaneet tutkia Perun lento-onnettomuutta. Turmakoneen kaksi mustaa laatikkoa on löydetty ja ne lähetetään Yhdysvaltoihin tutkittaviksi. Tutkimukset saattavat TANS-lentoyhtiön mukaan kestää jopa kuukausia.

Viranomaiset uskovat, että lentäjän oli ollut tarkoitus tehdä hätälasku läheiselle maantielle, mutta kone syöksyikin viidakkoon ja hajosi kahtia, jolloin sen etuosa syttyi tuleen. Kaikki onnettomuudesta selviytyneet istuivat koneen takaosassa.

TANS-yhtiön edustajan Jorge Balevanin mukaan lentokone joutui kovan tuulen riepoteltavaksi, kun se oli aikeissa laskeutua. Samaa kertoi yksi silminnäkijöistä.

- Tämän tyyppiset onnettomuudet johtuvat yleensä lentäjän virheestä tai lentokoneen huonosta ylläpidosta, parlamentin liikennekomitean puheenjohtaja Victor Valdez arvioi.

Onnettomuuteen joutunut Boeing 737-200 -mallinen kone oli matkalla pääkaupungista Limasta kohti Iquitosin suosittua lomakohdetta. Sen kyydissä oli onnettomuushetkellä 92 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Onnettomuudessa kuoli ainakin 40 ihmistä.

Kaikkia uhreja ei ole vielä löydetty, sillä rankka sade ja soinen maasto haittaavat pelastustoimia.

TANS-yhtiön mukaan kolmetoista matkustajaa on edelleen kadoksissa, mutta heidän ei uskota enää löytyvän hengissä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.