Mainos

Kova tuuli esti pika-alusten lähdöt

Suomenlahden merivartiostosta kerrottiin tuulen nopeuden yltyneen aamulla jo 18 metriin sekunnissa.

Kova tuuli ja merialueelle annettu myrskyvaroitus pitivät Helsingistä Tallinnaan liikennöivät nopeat matkustaja-alukset satamalaiturissa tänä aamuna. Tämä oli lyhyen ajan sisällä jo toinen kerta, kun korkea aallokko esti pika-alusten liikennöinnin. Viikonvaihteen kynnyksellä nopea liikenne Viron ja Suomen välillä pysähtyi Panu-myrskyyn. Perinteiset matkustajalaivat ovat kovasta tuulesta ja myrskystä huolimatta pystyneet jatkamaan meriliikennettä Helsingin ja Tallinnan väliä.

Suomenlahden merivartiostosta kerrottiin tuulen nopeuden nousseen aamulla jo 18 metriin sekunnissa. Jo 15-16 metriä sekunnissa puhaltava tuuli nostaa aallokon niin korkeaksi, että pika-alukset lopettavat liikennöinnin.

Ilmatieteen laitoksen myrskyvaroitus ennusti aamulla Pohjois-Itämerelle, Ahvenanmerelle, Saaristomerelle ja Pohjanlahdelle pohjois- tai luoteismyrskyä 21 metriä sekunnissa. Suomenlahdelle annettiin kovan tuulen varoitus. Ennuste oli lännen ja luoteen välistä tuulta 18 metriä sekunnissa. Saimaalle ennustettiin lännen ja luoteen välistä tuulta 14 metriä sekunnissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.