Mainos

Kova potku päähän yökerho Tigerissa - uhrille vakavat vammat ja tekijä vankilaan

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan helsinkiläisen Esa Kuusen 2 v 2 kk vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä. Kyse oli kahdesta eri tapauksesta noin kuukauden välein.

Törkeä pahoinpitely tapahtui tapaninpäivänä 2010 ravintola Tigerissa Helsingin keskustassa. Kuusi oli ensin lyönyt miestä kasvoihin. Tämä oli kaatunut, jonka jälkeen Kuusi oli potkaissut maassa makaavaa, puolustuskyvytöntä miestä päähän.

Seuraukset olivat vakavat: Uhrin kallonpohja murtui. Vasempaan otsalohkoon ja oikeaan ohimolohkoon tuli aivoruhje sekä kasvohermohalvaus oikealle puolelle. Miehen oikea korva kuuroutui pysyvästi ja hän menetti maku- ja hajuaistinsa. Lisäksi tasapainohermosto vaurioitui.

Järjestyshäiriöitä ennen tappelua

Teko tapahtui Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevan ravintolan naulakoiden ja hissin tuntumassa. Eri tahot kertoivat alkutapahtumista poikkeavasti, mutta käräjäoikeuden mukaan törkeää pahoinpitelyä olivat edeltäneet jonkinlaiset järjestyshäiriöt. Esa Kuusen mukaan hän oli joutunut useiden turkkilaistaustaisten miesten kanssa tappeluun tanssilattialla. Uhrin mukaan hän ei tähän ollut osallistunut.

Oikeus piti vaatenaulakoilla olleen järjestysmiehen kertomusta luotettavimpana, koska tämä ei ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Järjestysmiehen mukaan Kuusella ja uhrilla oli ollut jotain sanaharkkaa, mutta "tilanne ei ollut erityisen aggressiivinen eikä kukaan huutanut kovaäänisesti".

Järjestysmies ei nähnyt ensimmäistä iskua, mutta näki kuinka Kuusi oli "potkaissut tai hypännyt uhrin pään päälle". Uhri makasi ennen tätä tajuttomana selällään.

Oikeus ei järjestysmiehen kertomuksen perusteella pitänyt tilannetta erityisen uhkaavana, jollaisesta Kuusi oli kertonut. Mistään hätävarjelutilanteesta ei ollut kyse, etenkin kun maassa makaavaa tajutonta miestä oli potkaistu päähän.

Oikeus katsoi, että Kuusella oli ilmeinen vahingoittamistarkoitus lyönnin osalta ja erityisesti potkaistessaan puolustuskyvytöntä uhria päähän.

Esa Kuusi sai siis 2 v 2 kk vankeutta. Kun tuomio on yli 2 vuotta, niin se ei voi olla ehdollinen. Lisäksi Kuusi joutuu maksamaan uhrille korvauksia yhteensä 42000 euroa. Siitä 15000 euroa koostui pysyvästä haitasta, 5000 euroa kivusta ja särystä sekä 20000 euroa työansion menetyksestä.

Pahoinpitely Aleksilla

Samalla käsiteltiin myös toinen pahoinpitely. Se tapahtui noin kuukautta ennen Tigerin välikohtausta Aleksin ja Keskuskadun tuntumassa. Kuusi kaatoi miehen maahan ja löi useita kertoja. Mies lähti pakoon, jolloin Kuusi juoksi perään ja löi ainakin kerran.

Tekoa oli edeltänyt sanaharkka.

Tämän pahoinpitelyn uhrille tekijä joutuu maksamaan yhteensä 2300 euroa.

Käräjäoikeus antoi päätöksen 3. helmikuuta 2012.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.