Mainos

Kova kysyntä .fi-tunnuksilla

Viestintäviraston rekisteröintikeskus ruuhkautui odotetusti, kun uusi verkkotunnuslaki astui tänään voimaan.

Uusia .fi-loppuisia tunnuksia varattiin nelisentuhatta kappaletta jo ensimmäisten kuuden minuutin aikana, Viestintävirastosta kerrotaan. Koko päivän aikana verkkotunnuksia varattiin noin 17 000. Määrä ylitti kaikki arviot.

Varauksia on voinut tehdä aamukahdeksasta lähtien. Lain myötä .fi-loppuisen verkkotunnuksen ei tarvitse enää olla yrityksen kaupparekisteriin rekisteröity nimi tai tavaramerkki. Osoitteen saa valita lähes mielensä mukaan, kunhan se on ns. "hyvien tapojen mukainen" eikä loukkaa kenenkään muun tavaramerkkiä.

Tarjolla on nyt siis esimerkiksi kukkakauppa.fi tai autokorjaamo.fi -tyyppisiä tunnuksia. Yksityishenkilöt eivät toistaiseksi voi rekisteröidä fi-verkkotunnuksia, vaan rekisteröijän pitää olla yritys tai julkisyhteisö.

Alma Medialle runsaasti uusia tunnuksia

Alma Media sai runsaasti uusia internetin verkkotunnuksia. Konsernille myönnettiin mm. seuraavat tunnukset: asiakaslehdet.fi, hockeynight.fi, koillislappi.fi, kuhmolainen.fi, luukku.fi, maikkari.fi, raahenseutu.fi ja saldo.fi. Yhteensä ALma Medialle myönnettiin noin 100 verkkotunnusta.

- Kaikille Suomen Paikallissanomien lehdille saatiin nyt omat verkkotunnukset, markkinointijohtaja Lassi Välimäki kertoo.

Verkkotunnusten hakeminen suojaa lehtien toimintaa internetissä. Aiemmin esimerkiksi Koillis-Häme ei olisi voinut saada fi-domainia.

- On tärkeää, että tv:n katsojille tutuiksi tulleet nimet ovat nyt meidän käytössämme myös internetissä sen sijaan, että ne olisivat menneet aivan joillekin ulkopuolisille tahoille, kertoo MTV:n internet-uutisten päätoimittaja Tomi Lindblom.

Jatkossa MTV:n uutisohjelmat löytyvät internetistä nykyisten osoitteiden lisäksi myös mm. osoitteista www.45min.fi, www.huomentasuomi.fi, www.kymmenenuutiset.fi ja www.tulosruutu.fi.

Alma Medialla on lukuisa joukko suosittuja verkkopalveluja, joilla on yhteensä viikoittain 1,4 miljoonaa eri kävijää. Palveluja ovat mm. Iltalehti Online, MTV3.fi, Kauppalehti.fi, Etuovi.com, Autotalli.com ja Jobline.fi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.09.2003)

Lisää aiheesta: Viestintävirasto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.