Sudet tappoivat lampaita Kouvolassa, eläimet lopetettiin niiden palattua rikospaikalle: "Radikaali ratkaisu"

Neljä lammasta Kouvolan Sippolassa viikonloppuna tappaneet kaksi sutta on ammuttu. Petoeläin joudutaan lopettamaan silloin, kun se ei enää karta ihmistä, sanoo komisario Timo Kuokkanen Kaakkois-Suomen poliisista.

Paikallinen riistanhoitoyhdistys lopetti maatalousyrittäjä Pirjo Vanhalan lampaat raadelleet sudet sunnuntaina.

Ruhot on lähetetty Ruokavirastoon tutkittaviksi. Siellä selvitetään, ovatko kyseessä olevat pedot susia vai koirasusia, eli suden ja koiran risteymiä. Koirasudet ovat yleensä tavallisia susia hieman pienempiä.

Päätöksen susien lopettamisesta tehtiin yhdessä riistanhoitoyhdistyksen, paikallisten suurpetoyhdyshenkilöiden ja poliisin kanssa, kertoo komisario Timo Kuokkanen Kaakkois-Suomen poliisista.

– Sudet löydettiin, kun ne olivat palaamassa rikospaikalle, hän taustoittaa.

Lähtökohtaisesti pedot yritetään karkottaa

Kuokkanen kutsuu lopettamista "radikaaliksi ratkaisuksi".

– Ensisijaisesti pedot yritetään karkottaa ja pelästyttää pois ihmisten reviiriltä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että jokaiselle eläimelle on luonnossa oma tilansa. Lopettamiseen turvaudutaan silloin, kun eläimet eivät enää pelkää ihmisiä ja palaavat elinympäristöön jatkuvasti.

Sippolan kaksikko oli juuri tällainen. Susista oli tehty Kuokkasen mukaan havaintoja pitkin kesää Kouvolan ja Haminan alueilla.

– Ne eivät selvästikään enää pelänneet ihmistä, joten ne olivat vaaraksi.

Kaakkois-Suomen poliisi saa susihavaintoja muutaman kerran vuodessa. Kovin yleisiä ne eivät kuitenkaan tätä poikkeusta lukuunottamatta ole, Kuokkanen raportoi.

Lue myös:

    Uusimmat