Mainos

Koulutustaso vaikuttaa ruokavalioon

Koulutustaso vaikuttaa ruokatottumuksiin kaikkialla Euroopassa. Suomalaisten koordinoiman kansainvälisen tutkimuksen mukaan hyvin koulutetut syövät terveellisemmin kuin vähän koulutetut.

Hyvin koulutetut syövät enemmän kasviksia ja hedelmiä kuin vähän koulutetut. Hyvin koulutetut käyttävät myös vähemmän rasvaisia maitotuotteita kuin vähän koulutetut. Juusto sen sijaan on koulutettujen väestöryhmien suosiossa.

Alkoholin suuri osuus ruokavaliossa huolestuttaa

Lihan syönnissä huomattavia eroja koulutustason perusteella ei tutkimuksen mukaan ollut. Hyvin koulutettujen ruokavaliossa rasvan osuus on hieman pienempi, mutta alkoholin osuus suurempi kuin vähän koulutettujen ruokavaliossa. Tutkimuksen mukaan hyvin koulutetut suosivat uudenaikaisia ruokia, kuten kasviksia ja juustoja.

Runsas ja monipuolinen kasvisten syönti ei ole kuulunut pohjoiseurooppalaiseen ruokaperinteeseen. Viime vuosikymmenillä kasvisten kulutus on kuitenkin lisääntynyt kaikissa Pohjoismaissa ja hyvin koulutetut ovat olleet trendin edelläkävijöitä.

Tutkimushankkeeseen on kerätty tiedot 47 tutkimuksesta. Mukana on tilastoja 15 eri Euroopan maan kansantervyeslaitoksilta.

(MTV3-STT)

Kansanterveyslaitos kertoo, mitä kuuluu terveelliseen ruokavalioon

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.