Mainos

Koulutus- ja erorahastolle moitteita huonosta hallintotavasta

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio on moittinut Koulutus- ja erorahastoa siitä, ettei se noudata hyvän hallinnon periaatteita. Rahasto ei ole perustellut kielteisiä päätöksiään kunnolla ja sen hakemismenettely on ongelmallinen.

Koulutus- ja erorahaston tehtävänä on mm. maksaa erorahaa niille, joiden työ- tai virkasuhde on päättynyt taloudellisista tai tuotannollisista syistä.

Paunio otti kantaa rahastosta oikeusasiamiehelle tehtyyn kanteluun. Paunio piti rahaston antamien kielteisten päätösten perusteluja niukkoina. Kielteisiä päätöksiä oli perusteltu tuomalla esiin rahaston sääntöjen asianomaiset kohdat.

Paunion mielestä niukkuutta ei voi korvata sillä, että asianosainen saa vasta valituksen tehtyään lisäperusteluja päätökselle. Perustelut täytyy Paunion mukaan antaa heti ratkaisun yhteydessä, sillä ne ovat tärkeitä nimenomaan muutoksenhaun kannalta.

Myös rahaston hakemismenettelystä löytyi moitteen sijaa. Rahaston sääntöjen mukaan hakemuksen on tultava rahastolle määräajassa, ja se neuvotaan jättämään työvoimatoimistoon, joka toimittaa sen edelleen työnantajalle.

Paunio pitää ongelmallisena sitä, että hakemuksen lopullinen toimittaminen rahastolle jää työnantajan tehtäväksi. Sellaisia pakotteita ei kuitenkaan ole, joilla työnantaja voitaisiin velvoittaa tähän tietyssä määräajassa.

(MTV3-STT)
18:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.