Mainos

Koulutukseen lisää vaihtoehtoja

Koulutuksellinen tasa-arvo on todellisuutta muutaman vuoden kuluttua. Tällöin nuorisoasteen koulutuksessa jokainen lukion ja ammattioppilaitoksen opiskelija voi valita kursseja toinen toistensa opinahjoista. Myös ammattikorkeakoulutusta kehitetään. Ensi syksynä vakinaistetaan kuusi uutta ammattikorkeakoulua.

Lukioitten ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyötä on kokeiltu vuoden ajan 134:ssä oppilaitoksessa. Opiskelija on voinut valita mieluisiaan kursseja molemmista kouluista.

Vain harva kokeiluun osallistuneista suorittaa yhdistelmätutkinnon. Yleensä omaa tutkintoa vain täydennetään toisen oppilaitoksen kursseilla. Tämäkin tuntuu monesti vieraalta ratkaisulta, näin teki vain joka kolmas kokeiluun osallistunut.

Yhdistelmäkoulutuksesta tulee pysyvä osa opiskelujärjestelmää jo muutaman vuoden kuluttua. Samaan aikaan myös ammattikorkeakoulukokeiluja laajennetaan. Jo nyt 27:sta ammattikorkeakoulusta yhdeksän on vakinaistettu ja kuusi vakinaistetaan ensi syksynä. Lopullista muotoaan kokeilut tosin vielä hakevat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.