Mainos

Kouluteillä tuhansia – muista varoa liikenteessä

Koulut alkavat tänään kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Muutamilla paikkakunnilla koulutielle ehdittiin lähteä jo aiemmin tällä viikolla.

Isoimmissa kaupungeissa koulujen lukuvuodet käynnistyvät vasta ensi viikolla.

Perusopetuksen aloittaa tänä vuonna vajaa 60000 lasta. Ensimmäiselle luokalle menevien ikäluokka on kasvanut kahden vuoden takaisesta noin tuhannella lapsella.

Liikenneturva muistuttaa, että lapsi voi olla liikenteessä arvaamaton. Lapsen voi olla vaikea erottaa, mistä suunnasta auton ääni tulee tai arvioida lähestyvän auton etäisyyttä ja nopeutta.

Koulumatkaksi pitäisi valita turvallisin reitti, vaikkei se olisi lyhyin mahdollinen. Koulumatkan turvallista kulkemista ja liikenteen havainnointia pitäisi harjoitella. Viimekeväisen tutkimuksen mukaan joka viides autoilija ajaa liikennevaloissa värin vaihtuessa päin punaista.

Myös poliisi valmistautuu koulujen alkamiseen. Poliisi valvoo tulevana viikonloppuna nuorten päihteiden käyttöä ympäri Suomea. Erityisesti valvotaan alkoholijuomien välitystä sekä alaikäisten luvatonta alkoholin nauttimista ja hallussapitoa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.