Mainos

Koulut ja kulttuurit kohtaavat Jyväskylän Hippoksella

Keski-Suomen Liikunnan ideoimaa Koulut liikkeellä - kulttuurit kohtaavat -tapahtumaa vietetään tällä kertaa valtakunnallisena Jyväskylässä toukokuun lopulla.

Kuudetta kertaa järjestettävä liikunnan ja kulttuurin koululaiskatselmus on aiempina vuosina koonnut Hippoksen liikuntapuistoon yli 8000 koululaista. Tällä kertaa järjestäjät odottavat joukon hieman kasvavan, vaikka koulun Suurjuhlat ovat Helsingissä vain puolitoista viikkoa aikaisemmin.

-Ohjelmassamme on nyt myös Koululiikuntaliiton Power Mover -tapahtuma, joka viime vuonna keräsi 10 000 koululaista Helsingin olympiastadionille, projektijohtaja Eeva-Liisa Tilkanen kertoo. Power Mover tarkoittaa koululaisten omien tanssien kilpailun finaalia ja suurta yhteistanssia, jonka koreografian on suunnitellut Aira Samulin.

Koululaisryhmien itse suunnittelemia ja esittämiä tansseja on toimitettu videolle tallennettuina alkukarsintaan pitkälti toista sataa, joista kaksikymmentä pääsee finaaliin. Päivän mittainen Koulut liikkeelle - kulttuurit kohtaavat on tarkoitettu ala- ja yläasteiden oppilaille sekä lukiolaisille. Osanottajat voivat kokeilla liikuntalajeja, osallistua näytösluontoisiin kilpalajeihin ja tuoda tapahtumaan omia esityksiään.

Tavoitteena on saada liikkeelle etenkin nuoret, jotka eivät juuri muuten liiku tai harrasta. Eeva-Liisa Tilkanen kertoo kokemusten osoittaneen, että monien opettajien mielikuvat koululaisten passiivisuudesta eivät pidä paikkaansa. Jyväskylän joukkotapahtuman järjestelyistä vastaavat edellisvuosien tapaan 14-18-vuotiaat nuoret itse.

-Aiempina vuosina on luotu hyvä pohja, tulijoita riittää jatkuvasti. Tansseilla on aina erityisen paljon katsojia, tapahtuman projektisihteeri, tämän kevään abiturientti Signe Jauhiainen kertoo. Jauhiainen on osallistunut järjestelyihin jo useana vuonna.

-Tässä oppii hyvin oman ajankäytön suunnittelua. Oma koulunkäyntini ei ole kärsinyt tästä tippaakaan, lukemattomia talkootunteja tehnyt Jauhiainen toteaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.