Mainos

Koulut eivät tienneet puukottajan nettiuhkailusta

Tieto Oulun epäillyn koulupuukottajan helmikuussa tekemästä tappouhkauksesta ei kulkenut pojan silloiselle koululle. Pojan nykyinen koulu oli myös tietämätön uhkauksesta.

Poliisi ja lastensuojeluviranomaiset eivät myöskään ilmoittaneet uhkauksesta Oulun kaupungin turvallisuusjohtamisen ryhmälle. Ryhmä on perustettu Suomen kouluampumisten jälkeen takaamaan oppilaiden turvallisuus Oulussa, kertoo sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Myllytullin ammattiopiston puukotuksesta epäilty 16-vuotias poika uhkasi viime helmikuussa netissä kouluampumisella. Uhkaus ei kohdistunut poliisin mukaan mihinkään tiettyyn oppilaitokseen vaan uhkaus oli yleinen. Poikaa kuulusteltiin nettiuhkauksesta.

Poliisin mukaan häntä ei ollut kuitenkaan tuolloin syytä epäillä rikoksesta. Asiasta ilmoitettiin lastensuojeluviranomaisille.

Penttilän mukaan poliisin kanssa on sovittu, että vastaavissa tapauksissa tieto tulee heti turvallisuusjohtamisen ryhmälle. Pojan koulujen rehtorit ja turvallisuusryhmä saivat tiedon pojan aiemmasta uhkauksesta vasta tänään.

-Ei siis ole ollut mitään edellytyksiä tiedonvaihtoon, Penttilä vahvistaa.

Penttilän mukaan poikaa olisi tappouhkauksen tekemisen takia autettu ja seurattu "ihan eri tavalla".

Aamupäivällä tapahtuneista puukotuksista ei tullut minkäänlaista ennakkouhkausta. Puukotuksissa sai vakavia vammoja koulun kolme opiskelijaa sekä vahtimestari.

(MTV3 - STT)

Korjattu 19.21: Epäillyn talvinen uhkaus oli nettikirjoittelua kouluampumisista, mutta kohdetta ei tuotu esille vaan uhkaus oli yleinen. Aiemmin uutisoitiin, että uhkaus olisi kohdistunut epäillyn yläkouluun.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.