Mainos

Koulusurmakäräjät käydään kahteen kertaan

Kauhajoen kouluammuskeluun liittyvät oikeusprosessit ovat paisumassa jättimäisiksi.

Kauhajoen käräjäoikeus päätti tänään toistamiseen, että omaisten vahingonkorvausoikeudenkäynti erotetaan varsinaisesta rikosasian oikeudenkäynnistä, jossa syytettynä on Matti Saarelle aseen myöntänyt komisario.

- Tämä tarkoittaa sitä, että sama oikeudenkäynti käydään kahteen kertaan, toteaa omaisia avustava lakimies Lasse Vuola.

Omaiset ovat nimenneet vahingonkorvausoikeudenkäyntiin yli 20 uutta todistajaa sekä 60 kirjallista todistetta. He vaativat Suomen valtiolta yli 800 000 euron vahingonkorvauksia.

- Lisätodistelua on muun muassa siitä, pitivätkö Matti Saaren aselupahakemuksessa antamat tiedot paikkansa, Vuola kertoo.

Lisätutkinta viivästytti

Alkujaan käräjille oli päätyä vain virallisen syyttäjän ajama komisarion syyte tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Oikeudenkäynti siirtyi, koska Kauhajoen uhrien omaiset vaativat poliisilta lisätutkintaa. Heidän mielestään poliisi oli pimittänyt omaisilta tietoja. Nyt myös omaiset vaativat komisariolle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syyskuulle suunnitellut sekä rikos- että korvausasioiden oikeudenkäynnit peruuntuivat sairastapauksen vuoksi. Kumpikin prosessi käydään joulukuussa.

Omaisten mielestä Matti Saaren teot Kauhajoen palvelualojen oppilaitoksessa olisi voitu estää, jos komisario olisi ottanut Saarelta aseen pois. Aseluvan tehnyt komisario kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.