Kouluruokalan työntekijä sai potkut tarjottuaan ilmaisen lounaan oppilaalle – kieltäytyi, kun työpaikkaa tarjottiin takaisin

Kouluruokalan työntekijä tarjosi koulun oppilaalle ilmaista ruokaa Yhdysvaltojen New Hampshiressä. Potkut teosta kerran saatuaan hän ei kuitenkaan ottanut enää työpaikkaansa takaisin.

Guardianin mukaan Bonnie Kimball sai maaliskuussa potkut, kun hän antoi ruokaa oppilaalle, joka ei kyennyt maksamaan lounaasta. Nainen työskenteli Mascoma Valleyn yläkoululle ruokapalveluita tarjoavassa yrityksessä.

Oppilaan tilillä ei ollut rahaa, joten työntekijä oli sanonut hiljaa lapselle "kerro äidille, että tarvitset rahaa" ja tarjonnut lounaan. Oppilaan vanhemmat olivat maksaneet laskun ruoasta seuraavana aamuna.

– Hänen perheensä on todella tunnettu tässä kaupungissa ja takaan, että jos hän olisi soittanut äidilleen, äiti olisi tullut saman tien maksamaan laskun. En halunnut kuitenkaan kutsua häntä pois töistään. Tiesin, että hän toisi rahan seuraavana päivänä. Lasku tulisi maksetuksi, nainen kertoi.

Ei suostunut ottamaan työpaikkaa takaisin

Työntekijä oli rikkonut yhtiön käytäntöjä, mutta hänelle tarjottiin siitä huolimatta työpaikkaansa takaisin. Kimball ei kuitenkaan suostunut ottamaan työtä, sillä hänen mukaansa työnantaja tarjosi paikkaa takaisin vain uudistaakseen sopimuksensa.

Irtisanomiskohusta huolimatta ruokayrityksen sopimusta jatkettiin koulussa vielä toiseksi vuodeksi. 

Myös muita naisen kanssatyöntekijöitä oli irtisanoutunut protestina Kimballin saamista potkuista. Lisäksi osa koulun oppilaiden vanhemmista oli vaatinut työntekijän palkkaamista uudelleen.

Guardianin mukaan Yhdysvalloissa on suuri ongelma, ettei monilla oppilailla ole varaa maksaa lounaastaan, tai jäävät kouluille ruoasta velkaa. Ongelman kitkemiseksi on kehitetty muun muassa erityistä lainsäädäntöä.

Lue myös:

    Uusimmat