Mainos

Koulupuku suosituin toisenlainen lahja

Kirkon Ulkomaanavun kampanja Toisenlainen lahja tuotti viime vuonna 1,65 miljoonaa euroa. Suosituin lahja oli koulupuku, joita ostettiin noin 15 200 kappaletta.

Koulupukujen jälkeen toiseksi suosituin lahja viime vuonna oli viisitoista puuntainta ja kolmanneksi suosituin vuohi. Näiden perässä tulivat kuokka ja siemenet ja kuusi kanaa.

Toisenlaisen lahjan tuotto kasvoi viime vuonna reippaasti alkuvuodesta aina syyskuun loppuun, mutta talouslaman myötä kasvu hiipui vuoden lopulla.

-On tärkeää, että emme unohda kaikkein köyhimpiä ihmisiä taloudellisesti vaikeina aikoina. Toisenlainen lahja on yksi Kirkon Ulkomaanavun tärkeimmistä tavoista hankkia varoja avustustyöhön. Mahdollisuus antaa hyödyllinen lahja, kuten huopa, puhdasta vettä tai henkilötodistus, on käytössä koko vuoden, muistuttaa sidosryhmäjohtaja Marianne Heikkilä.

Toisenlainen lahja on tapa auttaa ihmisiä kehitysmaissa. Tavanomaisen tavaran sijaan kuka tahansa voi lahjoittaa toisen puolesta esimerkiksi vuohen, istuttaa puuntaimia, puhdasta vettä, koulutarvikkeita, ammatin tai aterian tuhannelle lapselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.