Mainos

Koulupojalle voitto luontokuvakilpailussa

Suomalainen koulupoika on voittanut kansainvälisen luontovalokuvakilpailun. 11-vuotiaan vantaalaisen Alex Marttusen kuva erakkoravusta ylsi pääpalkintoon See The Bigger Picture –valokuvakilpailussa. Voittokuvassa erakkorapu on ottanut kuorekseen rikkinäisen lasipullon kaulan.

– Kuva on otettu viime keväänä Thaimassa perhelomalla. Alex löysi ravun rannalta ja otti siitä nopeasti kuvan minun järjestelmäkamerallani. Pikkuvelikin yritti ehtiä kuvaamaan rapua, mutta se livahti piiloon kivikkoon. Nyt meillä on perheessä yksi ylpeä valokuvakilpailun voittaja ja katkera pikkuveli, Alexin äiti, Rita Marttunen naurahtaa.

Palkinnoksi Alex Marttunen ja kilpailun seitsemän muuta nuorta voittajaa pääsevät tutustumaan National Geographicin päämajaan Washingtoniin. Voittajille järjestetään mm. valokuvausopetusta ja juhlagaala.

– Alex ei vieläkään oikein usko voittoa todeksi ja jännittää jo joulukuista matkaa, Rita Marttunen kertoo.

Kuva on kiva harrastus

Heinäkuussa käynnistynyt kilpailu oli osa Airbusin, National Geographic Societyn ja biologista monimuotoisuutta koskevan YK:n yleissopimuksen Green Wave -kampanjaa, jolla rohkaistaan nuoria ympäri maailman perehtymään elämän monimuotoisuuteen maapallolla.

Kilpailuun osallistui yli 2 350 nuorta 99 maasta kaikkialta maailmasta.

Kilpailussa menestyminen ei vielä tunnu vaikuttaneen Alex Marttusen tulevaisuudensuunnitelmiin.

– Alex haluaa jalkapallotähdeksi. Valokuvaus ei ole tosiaankaan se tärkein juttu, mutta mukava harrastus kuitenkin, Rita Marttunen tietää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.