Mainos

Koulunkäyntiavustajille miljoonien jättipotti

Kunnat saavat kymmenen miljoonan euron valtionavustuksen erityisopetukseen.

Valtaosalla rahasta palkataan koulunkäyntiavustajia. Avustusta saa myös erityisopettajien ja koulunkäyntiavustajien lisäkoulutukseen - etenkin sijaisten palkkaamiseen koulutusten ajaksi. 

Opetusministeriö on korvamerkinnyt avustukset tukea tarvitseville peruskoululaisille.

- Nyt annetaan korvamerkitty raha kuntien käyttöön. Minä sanon, että tämä täytyy nimenomaan käyttää tuen tarpeessa olevien oppilaiden hyväksi, toteaa opetusministeri Krista Kiuru (sdp).

Kiuru erityisluokan avustajaharjoittelijana

Helsinkiläisen Toivolan erityiskoulun yhdistetty kakkos- ja kolmosluokka opiskeli tänään äidinkieltä koulunkäyntiavustajaharjoittelijan Krista Kiurun kanssa. Ministeri sai tuntumaa erityisen tuen tarpeessa olevan lapsen kouluarkeen.

- Täytyy sanoa, että kyllä tämä harjottelu teki minulle hyvää. Tässä oppii  ymmärtämään, miten tärkeää se on, että jokainen lapsi saa erityistä tukea sillon kun tarvetta on.

Tätä mieltä on myös alan ammattilainen.

-Kyllä mä koen tämän yhteiskunnallisesti erittäin tärkeäksi työksi. Nyt annettu valtionavustus kertoo siitä, että meidän työtä myös arvostetaan, iloitsee Toukolan koulun koulunkäyntiavustaja Ari Salmi.

Raha auttaa syrjäytymisen ehkäisyyn

Erityistä tai tehostettua tukea tarvitsee noin 15 prosenttia kaikista perusopetuksen oppilaista.

Erityisellä tuella on merkitystä. Esimerkiksi Toivolan erityiskoulun oppilaat menestyvät hyvin peruskoulun jälkeen opinnoissaan ja työelämässä.

- Syrjäytymistä käytetään terminä monenlaisissa merkityksissä. Mutta minun mielestäni tämä koulun antama erityinen ja tehostettu tuki on tehostaa syrjäytymisen ehkäisemistä. Siinäkin mielessä merkittävä lisäavustus on myös merkittävä teko, pohtii Toivolan koulun rehtori Erkki Häggman.

Kouluissa ollaan tyytyväisiä etenkin siksi, että useissa kunnissa säästetään juuri koulujen henkilöstökustannuksista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.