Mainos

Koululaisten Robin-tanssi peruttiin - osa vanhemmista kielsi tanssimisen

Espoolaisen ala-asteen 2-luokan liikuntatunnilla harjoiteltiin kevään mittaan esitystä Robinin musiikin tahtiin. Musiikkiliikunnasta oli informoitu opetussuunnitelmassa ja opettaja oli laatinut lasten taitoihin sopivat liikkeet.

Robin-tanssi oli iso menestys lasten keskuudessa, joten ajateltiin, että se voitaisiin esittää myös kevätjuhlassa. Idea jouduttiin kuitenkin perumaan, koska osallistujien määrä väheni äkkiä merkittävästi.

– Siinä kävi niin, että meillä on niin iso lava ja tanssijoita olisi ollut vähän, että päätimme luopua esityksestä, koulun rehtori kertoo.

Tanssiryhmän supistuminen johtui siitä, että osalla koulun oppilaista on vakaumus, joka kieltää tanssimisen. Koulussa on paljon lestadiolaistaustaisia oppilaita.

– Meidän täytyy tietenkin kunnioittaa heidän vakaumustaan ja koska he eivät saa sitä tehdä, niin ei tietenkään pakotetakaan. Toki muut voivat esittää, mutta totesimme, että se näyttää isolla näyttämöllä vähän hassulta, kun ryhmä on kuitenkin niin pieni.

– Se ei olisi vain toiminut siinä isolla areenalla. Päätimme, että otamme sitten vain lauluesityksen tällä kertaa.

Osalle oppilaista esityksen peruuntuminen tuli yllätyksenä, koska esitystä oli harjoiteltu innolla. Rehtori muistuttaa, että koulun puolesta esitykselle ei olisi ollut mitään ongelmaa eikä esiintymisen peruuntuminen koulun puolelta liity millään tavalla Robiniin

– Robinin musiikki on hyvää ja sitä kuunnellaan täällä kovasti, mutta kun tanssijoita olisi ollut niin vähän, päättivät opettajat, että pitäydytään vain lauluesityksessä.

Koulun suhtautuminen asiaan on vapaamielinen. Opettajat eivät luokassa esimerkiksi ryhdy erittelemään, ketkä eivät tanssi ja ketkä tanssivat. Rehtori korostaa, että päätös on perheiden oma.

– Lapset tietävät itse, mihin he saavat osallistua ja kontrolloivat todella hyvin itse asiaa. Ja osa lestadiolaisista saakin tanssia, mutta osa on niitä, joiden vakaumus sitten estää sen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.