Mainos

Koululaisten lomat syynissä

Koulujen lomien siirtämistä koskeva opetusministeriön selvitys on lähes valmis. Kesäloman siirtäminen jakaa mielipiteitä erittäin voimakkaasti.

Pitäisikö koululaisten kirmata kesälaitumille kesäkuun puolivälissä - vai kenties vasta juhannuksena? Tätä mietitään nyt opetusministeriössä. Lausuntokierros teki selväksi, että asia jakaa mielipiteitä erittäin voimakkaasti.

Tiukimmin kesäloman siirtoa vastustaa Opettajien ammattijärjestö OAJ. Kunnallinen työmarkkinalaitos ja SAK ovat epäilevällä kannalla, samoin opiskelijajärjestöt.

Matkailuelinkeino kuten Hotelli- ja ravintolaliitto, Palvelualojen ammattiliitto ja Elinkeinoelämän keskusliitto sen sijaan kannattavat muutoksia.

Ministeri huolissaan lasten jaksamisesta syksyllä

Ministeriön selvitys keskittyy kesäloman paikkaan, mutta opetusministeri Tuula Haatainen on enemmän huolissaan pimeästä syksystä.

”Minusta ei pidä pitäytyä nyt pelkästään tähän kesäloman alku-loppu-kysymykseen, vaan pitäisi katsoa koko vuotta. Onko siinä mahdollisuuksia rytmittää sitä niin, että se paremmin palvelisi lasten jaksamista", hän pohtii.

Haatainen on vastustanut kesäloman siirtoa alusta saakka, eikä ministerin kanta näytä muuttuneen. Myöskään pitkän kesäloman pilkkominen ei Haataista innosta.

Sen sijaan hän kertoo pohtivansa mallia, jossa koulujen joululoma lyhenisi selvästi ja säästyvillä lomapäivillä rakennettaisiin muutamia pidennettyjä lomaviikonloppuja syyslukukaudelle.

Muutkin vaihtoehdot ovat edelleen mahdollisia. Opetusministeri päättää vielä tämän kuun aikana siitä, mihin suuntaan loma-asiaa lopulta lähdetään viemään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.