Mainos

Koululaisten kesälomien myöhentäminen herättää laajaa kannatusta

11:47

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) toivoo koulujen kesälomien porrastusta tai siirtoa.

Vapaavuori sanoo Kalevan ja Lapin Kansan haastattelussa, että monet matkailukohteet joutuvat panemaan lapun luukulle, vaikka Keski-Euroopassa lomasesonki on parhaimmillaan. Syynä on se, että Suomen lomakausi loppuu koulujen alkuun. Ministerin mukaan kyse on merkittävästä kansantaloudellisesta tappiosta.

Vapaavuori aikoo ottaa koulujen loma-asian esille opetushallituksen kanssa lähiaikoina.

Linnanmäki toivoo kesälomien myöhentämistä

Linnanmäen huvipuisto yhtyy toiveeseen koulujen kesälomien myöhentämisestä. Linnanmäki laskee, että lomien myöhentäminen lisäisi suomalaisten kävijöiden määrää huvipuistossa.

Koulujen alkaessa elokuussa Linnanmäki alkaa tyhjentyä. Kävijöistä merkittävä osa on tämän jälkeen virolaisia ja venäläisiä matkailijoita.

Viimeisiä lomapäiviään Linnanmäellä lauantaina viettänyt Nissisen perhe palaa tiistaina arkeen: perheen lapsilla Emmalla ja Nellalla alkaa tiistaina toisella koulu ja toisella esikoulu. Jos Kauppakamarin toiveet toteutuvat, tulevaisuudessa näidenkin tyttöjen kesälomapäivät saattavat jatkua syyskuun alkuun asti.

Nissisen perheelle tärkeintä on, että lomapäivistä ei karsita.

– Minulle on ihan sama onko se kesäkuussa vai elokuussa, kuitenkin pitää järjestellä hoidot ja muut lomat, kertoo perheen äiti Nina Nissinen.

Keskuskauppakamari muuttaisi koulujen loma-ajat

Keskuskauppakamari muuttaisi koulujen loma-aikoja, jotta Suomen matkailukausi pitenisi. Keskuskauppakarin toimitusjohtajan Risto E. J. Penttilän mukaan kesälomia voisi jaksottaa paremmin kesä-, heinä- ja elokuulle.

Keskuskauppakamari teki jo pari vuotta sitten aloitteen asian selvittämisestä opetusministerille.

– Nyt pitäisi selvittää, kumpi on parempi vaihtoehto, siirtää lomia vai porrastaa ne. Kun olemme siirtymässä enemmän ja enemmän palveluvaltaiseen Suomeen, niin nämä lomapohdinnat ovat ajankohtaisempia kuin aikaisemmin. Meidän pitää käyttää kaikki keinot, jotta saamme kasvua aikaiseksi, sanoo Penttilä.

Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän Keskusliitto ja kauppakamarit selvittivät yritysten mielipidettä asiasta viime syksynä. Puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi, että loma-aikojen siirtämisellä olisi myönteinen vaikutus yritystoiminnalle. Kyselyyn vastasi 1500 yritystä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.